• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Проєкти на Бюджет участі подані - що далі?

eye

360

06.07.2021 15:21

RSS

Упродовж червня цього року жителі Хмільницької міської громади  мали можливість взяти участь у щорічному конкурсі громадських ініціатив - Бюджет участі. На разі, у міській раді зареєстровано 38 громадських проєктів, з тематикою яких ви можете ознайомитися ТУТ.  

Отож, що далі? – А далі, за Положенням про Бюджет участі у Хмільницькій міській територіальній громаді, проєкти надсилаються на перевірку структурним підрозділам міської ради за сферою їх управління.

Посадовці відділів та управлінь мають 20 календарних днів, щоб оцінити подані проєкти на їхню відповідність чинному законодавству, реалістичності і достатності кошторису проєкту.

Після цього профільні структурні  підрозділи подають Комісії з питань Бюджету участі (далі – Комісія) звіт про аналіз відповідності проєкту законодавству та можливості його реалізації міським коштом.  

Комісія також має 20 календарних днів розгляду проєктів та надання висновку щодо прийняття проєкту до голосування або ж його вмотивованого відхилення.

Як ви зрозуміли, проєкт може бути відхилений у ході оцінки структурним підрозділом та/або Комісією і відправлений автору на доопрацювання.

Як відбувається доопраювання проєкту? 

Доопрацювання і повторне подання проєкту може бути проведено не пізніше ніж за 4 календарних дні до початку голосування за проєкти.

Якщо виявляється, що подано два чи більше схожих проєктів,  Комісія має право рекомендувати авторам їх об’єднати.

Чудово, якщо автори проєктів дійдуть згоди і опрацюють проєкт. Але може бути й так, що автори не знайшли спільної думки, тоді рішення про допущення чи відхилення проєктів приймає Комісія.

Внесення будь-яких змін до проєктів, зокрема, зміна локалізації чи об’єднання з іншими проєктами, можливі лише за згодою авторів проєкту.

З яких причин проєкт може бути відхилений?

Комісія приймає рішення про відмову у прийнятті проєкту для голосування з таких причин:

- автор проєкту надав неправдиві відомості про себе;

- проєкт суперечить законодавству України;

- проєкт спрямований на розвиток, покращення, утримання, будівництво, реконструкцію, благоустрій закладів комунальної власності;

- наявність схожого проєкту;

- проєкт порушує права інших осіб;

- у рамках проєкту передбачається виключно розробка проєктно-кошторисної документації;

- проєкт має незавершений характер (виконання одного із заходів в майбутньому вимагатиме прийняття подальших заходів та або потребуватиме значного додаткового виділення коштів з міського бюджету Хмільницької міської ТГ);

- проєкт суперечить діючим програмам розвитку територіальної громади або дублює завдання, які передбачені цими програмами і плануються для реалізації на відповідний бюджетний рік;

- реалізація проєкту планується на землях або об’єктах приватної форми власності;

- реалізація проєкту паредбачається у селі або поблизу міської території, де вже поданий чи реалізований подібний за типом проєкт;

- у рамках проєкту передбачено витрати на утримання та обслуговування у сумі, що перевищує вартість реалізації проєкту.

Проєкти, які Комісія відхилила, участь у голосуванні не беруть.

А ті проєкти, що отримали позитивну оцінку Комісії, публікуються на офіційному веб-сайті Хмільницької міської ради https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/ в розділі «Електронні послуги/Бюджет участі 2019-2022» не пізніше ніж за три календарні дні до початку голосування, тобто це може бути не пізніше 6  серпня 2021 року.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу