• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Як у Хмільницькій громаді Івана Купала святкували

eye

349

08.07.2021 16:24

RSS

Колоритна та популярна містерія літа – свято Купала. Відзначають його у найкоротшу та енергетично «найсильнішу» ніч року.  Так, 7 липня 2021 року в міському парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка   пройшло одне із  найбільш очікуваних та наймасовіших свят  міста Хмільник – свято Івана Купала.

Свято розпочалось вже з 12 години. Для гостей свята було організовано катання на катамаранах та каяках. Так, набережна  річки Південний  Буг та  паркового озера наповнилась метушливим дитячими голосами.

На території танцювального майданчика діяли дві локації – проводився розпис тіла аквагримом та створювались чудові образи з декоративного плетіння волосся.

Працівники КЗ «Дитяча бібліотека» Хмільницької міської ради  допомогли поринути  в чарівний світ казки завдяки своєму ляльковому театру.  Маленькі глядачі із цікавістю спостерігали за героями та подіями казок.

Участь в легкоатлетичному  забігу, присвяченому 32 – річниці Олімпійських ігор у Токіо, взяли вихованці ДЮСШ  та  спортивні хмільничани.

Також проходили  змагання з шашок та шахів, армреслінгу, підіймання гирі,  за перемогу в яких учасники-призери отримали цінні подарунки.

Колектив КПНЗ Хмільницької школи мистецтв підготував для дітлахів анімаційно-розважальну концертну програму з конкурсами та іграми.

Гостинно зустрічав гостей свята  - народний аматорський духовий оркестр КЗ «Будинок культури» Хмільницької міської ради.

А тим часом на святковій сцені учасники фольклорного ансамблю «Веснянка» під керівництвом Оксани Доліної   та учениць  викладача класу вокально-хорових дисциплін Тетяни Наумчак КПНЗ Хмільницької школи мистецтв  дарували всім чудовий настрій, виконуючи купальські пісні.

Також на сцені лунали пісні від  учасників аматорських колективів КЗ "Будинок культури" Хмільницької  міської ради  - народного аматорського вокального гурту  «Елегія» та народного аматорського тріо «Лілея».

Уже традиційним для хмільничан став показ театралізованого дійства «На Івана, на Купала». Цього року дійство представляли учасники народної творчості Будинку культури села Куманівці.

Чудовим доповненням свята  став виступ найстаршого фольклорного колективу Хмільницької міської територіальної  громади  - села Сербанівка.

А закінчилось свято  дискотекою.

Хмільницький міський голова Микола Юрчишин, Хмільницька міська рада та її виконавчий комітет  висловлюють вдячність усім, хто взяв участь у підготовці та проведенні Купальського свята.

Відділ культури і туризму Хмільницької міської ради 

Назад до розділу