• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

ФГ «РАНЧО ДРУЗІВ» Хмільницької громади - приклад ефективного господарювання

eye

941

09.07.2021 13:43

RSS

На запрошення засновника ФГ «РАНЧО ДРУЗІВ»  Агури Миколи Миколайовича відділ розвитку сільського господарства управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької міської ради спільно з радником-консультантом  міського голови Ваховським С.В. відвідали фермерське господарство у селі Лозова міської громади.

Під час розмови власник  розповів, що своє фермерське господарство розпочав з нуля, ніколи цим не займався, земельна ділянка потребувала значних зусиль та капіталовкладень. Але аграрний бізнес перспективний.

Господарство спеціалізується на вирощуванні органічної продукції: малини та лохини, на що мають  відповідні сертифікати. Сертифікат —  дуже велика праця, але це реально, просто потрібно брати й робити, йти крок за кроком. Цей документ гарантує споживачеві певний набір якостей продукту, який є не лише смачним та поживним, але й сприяє здоровому розвитку людини.

Микола Миколайович розповів чому органічна продукція так затребувана у світі. Відповідь очевидна: під час її виробництва заборонено застосовувати хімічно синтезовані допоміжні речовини, регулятори та стимулятори росту синтетичного походження, ГМО, антибіотики, консерванти, штучні ароматизатори і барвники. У підсумку отримуємо екологічно чисті продукти, які не лише не завдають шкоди здоров’ю, а здатні його істотно поліпшити. Тож тренд здорового харчування поступово захоплює світ.

Цей ринок лише починає розвиватися, покупець прагне споживати здорову їжу.

Виробництво органічної продукції забезпечує покращення екологічного стану земель, збереження природної родючості ґрунтів та охорони земель  Виробництво органічної продукції є перспективним, відкриває нові можливості для підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарської та переробної продукції.

Органічне ягідництво дає змогу виробляти абсолютно безпечні продукти харчування, турбуватися про екологію та стан ґрунтів.

Лохина – справжня скарбниця вітамінів, уповільнює старіння організму, перешкоджає ослабленню пам’яті, є одним з найкращих профілактичних засобів проти  онкологічних захворювань. «При вирощуванні лохини повинно пройти 3-4 роки, поки з’являться перші ягоди, а потім протягом десятків років ( близько 35-40 років)  отримувати стабільні урожаї. Щоб не чекати, ми вирішили також посадити малину», – розповідає аграрій.

Широковідомі цілющі властивості малини, які позитивно впливають на організм людини та приносять користь, нормалізують та регулюють роботу нервової системи, також ягоду застосовують при простудних захворюваннях.  У догляді за лохиною та малиною найголовніше -  це волога, тому на своїх полях господар зробив крапельний полив. Весь урожай збирається вручну.

Фермерське господарство «РАНЧО ДРУЗІВ» знайшло свою нішу на плодово-ягідному ринку,  і не лише України.

Така робота – це велика праця та неоціненний внесок у зміцнення здоров'я людей та відновлення родючості ґрунтів.

Бажаємо не зупинятися на досягнутому, шукати нові можливості для розвитку свого бізнесу.

Відділ розвитку сільського господарства управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької міської ради

Назад до розділу