• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

8,5 млн грн. потрібно для придбання житла дітям – виконком

eye

747

16.07.2021 13:56

RSS

16 липня 2021 року міський голова Микола Юрчишин скликав позачергове засідання виконавчого комітету міської ради. Виникла потреба невідкладно врегулювати комплекс питань для забезпечення житлом дітей міської громади.

Отже, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому затверджено протокол Комісії, яка визначила:

  • потребу коштів державної субвенції на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа;
  • загальний список осіб, які перебувають на квартиному обліку та потребують придбання житла;
  • список осіб для виплати грошової компенсації із визначенням розміру такої компенсації;
  • потребу у державній субвенції з урахуванням граничної вартості житла.

До списків увійшли 20 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб, з їх числа, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради станом на 14.07.2021р. та потребують поліпшення житлових умов.

Загальна потреба в коштах склала – 8 537 785,90 грн.

Виконавчий комітет міської ради одноголосно підтримав проєкт рішення та затвердив протокол Комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа (протокол Комісії №1 від 16.07.2021р.).

Нагадаємо, що 26 травня 2021 року за №615 Кабінет Міністрів України видав постанову, відповідно до якої затверджено Порядок та Умови надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, а також Порядок підтримки малих групових будинків та Порядок виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу