• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

22 липня – засідання наукового «круглого столу» з теми: «Постать Василя Порика в багатополярному полі національної пам’яті України про Другу світову війну»

eye

567

19.07.2021 11:26

Анонси

Шановні краяни! Хмільницька благодатна земля зростила не одне покоління славетних синів і доньок свого народу. У селі Порик, тепер вже міської громади, дбайливо бережуть національну пам'ять про свого земляка, героя-подолянина Василя Порика.

За ініціативи комунального закладу «Історичний музей імені Василя Порика» Хмільницької міської ради 22 липня 2021 року в с. Порик Хмільницької міської територіальної громади відбудеться засідання наукового «круглого столу» з теми: «Постать Василя Порика в багатополярному полі національної пам’яті України про Другу світову війну».

Відкриття заходу – 11.00 год., фойє історичного музею імені Василя Порика.

Доповідачами виступлять науковці провідних університетів історії, філології та журналістики з Києва, Кам’янця-Подільського, Вінниці, Хмельницького, дослідники, соціологи, краєзнавці, педагоги, поети та письменники.

Під час заходу відбудеться вручення історичному музею пам’ятної дошки Василя Порика, яку презентували для закладу з міста Грене (Франція).

Також упродовж засідання заплановане пряме включення з Національної академії наук Республіки Азербайджан та презентація книг місцевих авторів про життєпис вихідців України в європейському русі опору.

Запрошуємо всіх дбайливих поціновувачів культурної спадщини Хмільницького краю взяти участь у цьому заході.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

КЗ «Історичний музей імені Василя Порика» Хмільницької міської ради

Назад до розділу