• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

7 серпня в міському парку – «Музика понад часом»

eye

1378

28.07.2021 12:25

Анонси

Хмільницький міський голова Микола Юрчишин, міська рада та її виконавчий комітет підтримують культурно-мистецький проєкт «Музика понад часом», що реалізує Вінницька обласна державна адміністрація до 30-річчя незалежності України у плеяді культурно-мистецьких заходів «Ти у мене єдина».

7 серпня 2021 року о 16.00 год. у міському парку культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка в місті Хмільник відбудеться обласний культурно-мистецький проєкт «Музика понад часом».

Цю унікальну культурну подію не можна пропустити. У програмі проєкту - марафон класичної музики у виконанні творчих колективів Вінницької обласної філармонії ім.М.Д.Леонтовича.

На відкритому імпровізованому концертному майданчику міського парку культури і відпочинку ім.Т.Г.Шевченка квартет «Гальярда» в унікальному складі (флейта, гобой, фагот, клавішні) презентує свіже звучання відомих творів різних епох в оригінальних аранжуваннях учасників колективу та заслуженої артистки України Наталії Лановенко.

Подільський камерний хор «Леонтович-капела» дивуватиме глядачів концертною програмою «Хорові імпрези», до якої увійшли рідко виконувані твори подільських композиторів, класика світового хорового мистецтва, твори сучасних хорових композиторів із використанням різноманітних вокальних прийомів і технік, електронних музичних інструментів та елементів театралізації.

Родзинкою фестивалю стане виступ симфонічного оркестру обласної філармонії під керівництвом маестро Георгія Куркова з грандіозною програмою «Хіти з екранів». Глядачі почують відому увертюру М.Лисенка «Тарас Бульба» та кращі твори українських композиторів М.Скорика, С.Гулака-Артемовського, Д.Савенко, а також відомі саундтреки з культових кінофільмів – від «Зоряних війн» до «Гаррі Поттера». У програмі беруть участь солісти філармонії: народна артистка України Ірина Швець (сопрано), Герард Карпенко (баритон), Олександр Онофрійчук (тенор), Наталія Бурмістрова (меццо-сопрано).

Яскравим доповненням проекту стане мистецька акція «Малюємо музику», в рамках якої професійні художники та всі охочі, розташувавши свої мольберти на зеленій галявині біля концертного майданчику та слухаючи музику, створюватимуть в уяві певні образи, які потім відтворять їх на папері.

Для шанувальників образотворчого мистецтва обласним художнім музеєм буде розгорнуто виставку факсимільної репродукції творів живопису XVIII—XX століть всесвітньовідомих художників Марчелло Бачареллі, Ж.Лампі Старшого, Р.Шустера, Б.Роде, А.Шрейєра, Л.Майє, О.Фроммеля, О.Росліна, М.Квадаль, Г.Кюгельгена, Я.Мізевича, Ю.Сімлера, Т.Гольпайна, І.Репіна та інших видатних митців, у тому числі і сучасних. Музей П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк, філія обласного краєзнавчого музею, вперше для гостей фестивалю презентує партитуру опери М.Глінки «Життя за царя» («Іван Сусанін»), видання 1860-х років.

І, найголовніше, - це подія для всієї сім`ї. Для дітей передбачено цікаві сюрпризи та незабутні розваги, серед яких: інтерактивні ігри, конкурси, екскурсії старими замковими мурами, майстер-класи, подарунки, дитячі атракціони, фотозони. Ближче познайомитися з історією музичних інструментів, спробувати пограти та поімпровізувати можна буде на музичній галявині.

Організатори переконані, що культурно-мистецький проєкт «Музика понад часом» стане дієвим інструментом для покращення туристичного потенціалу міста Хмільника і відродження таємничого палацу Ксідо.

Відділ культури і туризму Хмільницької міської ради

За інформацією управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації

Назад до розділу