• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

19 жовтня будемо відзначати День відповідальності людини

eye

206

30.07.2021 08:37

RSS

16 липня 2021 року Верховна Рада України видала постанову №1705-ІХ, відповідно до якої щороку 19 жовтня буде відзначатися День відповідальності людини.

У мотиваційній частині законодавчого документа зазначено, що День відповідальності людини установлено, «враховуючи необхідність якісного перетворення українського суспільства у контексті розуміння та підвищення рівня відповідальності, а також вшанування пам’яті видатного українця – Богдана Дмитровича Гаврилишина, автора «Декларації відповідальності людини».

За відповідне рішення 16 липня проголосували 308 народних депутатів України.

Також Верховна Рада рекомендувала Кабінету Міністрів України, місцевим державним адміністраціям розробити заходи з відзначення на державному та місцевому рівнях Всеукраїнського Дня відповідальності людини та вшанування пам’яті Богдана Дмитровича Гаврилишина.

Ініціатива встановлення Всеукраїнського дня відповідальності людини належить Фонду родини Богдана Гаврилишина та підтримана спільнотою випускників програми «Молодь змінить Україну».

Працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки ще на початку 2010-х Богдан Гаврилишин дійшов висновку, що світ не є здоровий і що для того, щоб змінити ситуацію, потрібно брати на себе відповідальність на всіх рівнях. У 2014 році пан Богдан створив Декларацію відповідальності людини, яка складається з 15 пунктів.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу