• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

«Відкрите місто»: Як цей сервіс буде впроваджено у громаді?

eye

504

06.08.2021 12:20

RSS

Жителі громади помічають чимало проблем, які потребують реагування влади: десь порив водогону, десь зламали лавку чи розбили урну... Навряд чи у таких випадках люди знають як миттєво реагувати, куди звертатися… Але якщо з'явиться можливість зі свого смартфону повідомити міські владні структури про проблему онлайн та позначити її відразу на мапі міста? Це суттєво пришвидшить вирішення питання. Цікаво? - Саме таку можливість надає платформа «Відкрите місто». І от такий інструмент  електронної демократії незабаром  з'явиться у Хмільнику. 

5 серпня 2021 року у Хмільницькій міській раді відбулося засідання «круглого столу».

Під час заходу експерти ГО «ПРАВО» Віталій Дорох та Володимир Плахотнюк розповіли:

  • Що таке «Відкрите місто» ?
  • Як цей сервіс працює ?
  • Які проблеми вирішує ?
  • Що потрібно зробити, щоб у Хмільницькій громаді запрацював сервіс «Відкрите місто»?

Також обговорено нормативно-правову базу, яку потрібно буде розробити та затвердити для впровадження сервісу «Відкрите місто».  

Учасниками заходу  були посадові особи та керівники комунальних підприємств міської ради, представники громадської та молодіжної рад, а також активна громадськість.

Між іншим, у Хмільницькій міській раді вже впроваджено і діють такі інструменти електронної демократії як «Бюджет участі», «Електроні петиції», «Відкритий бюджет» та «Електронні консультації з громадськістю». З  їхнім функціоналом можна ознайомитися на вебсайті міської ради https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/ в Розділі «Електронні послуги».

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді», що виконується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою, Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що  виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Детальніше про проєкт читайте за посиланням https://cutt.ly/GjWxA5C

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької  міської  ради

Назад до розділу