• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

«Музика понад часом» зібрала шанувальників класики у Хмільнику

eye

521

09.08.2021 10:09

RSS

7 серпня 2021 року у міському парку культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка в місті Хмільник відбувся обласний культурно-мистецький проєкт «Музика понад часом».

Із вітальним словом до учасників та глядачів звернувся Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов та подякував за підтримку у підготовці фестивалю міському голові Миколі Юрчишину.

Від імені та за дорученням міського голови Миколи Юрчишина з вітальним словом до гостей звернувся заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради Сергій Редчик.

В програмі проєкту прозвучав марафон класичної музики у виконанні творчих колективів Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича.

На відкритому імпровізованому концертному майданчику міського парку культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка квартет «Гальярда» презентував свіже звучання відомих творів різних епох в оригінальних аранжуваннях учасників коллективу та заслуженої артисти України Наталії Лановенко.

Подільський камерний хор «Леонтович-капела» подарував глядачам концертну програму «Хорові імпрези», до якої увійшли рідко виконувані твори подільських композиторів, класика світового хорового мистецтва, твори сучасних хорових композиторів із використанням різноманітних вокальних прийомів і технік, електронних музичних інструментів та елементів театралізації.

Родзинкою фестивалю став виступ Симфонічного оркестру обласної філармонії під керівництвом маестро Георгія Куркова з грандіозною програмою «Хіти з екранів».

Яскравим доповненням проекту стала мистецька акція «Малюємо музику», де всі охочі, розташувавши свої мольберти на зеленій галявинці біля концертного майданчику та слухаючи музику, створювали в уяві певні образи, які потім відтворювали на папері.

Обласним художнім музеєм розгорнуто виставку факсимільної репродукції творів живопису XVIII—XX століть всесвітньовідомих художників Марчелло Бачареллі, Ж. Лампі Старшого, Р. Шустера, Б. Роде, А. Шрейєра, Л. Майє, О. Фроммеля, О. Росліна, М. Квадаль, Г.Кюгельгена, Я. Мізевича, І. Ясинського, Ю. Сімлера, Т. Гольпайна, І.Репіна та інших видатних митців, у тому числі і сучасних. Музей П.І.Чайковського та Н.Ф.фон Мекк - філія обласного краєзнавчого музею вперше для гостей фестивалю презентує партітуру опери М.Глінки «Життя за царя» (Іван Сусанін), видання 1860-х років.

Для молодших глядачів були інтерактивні ігри, конкурси, екскурсії старими замковими мурами, майстер-класи, подарунки, дитячі атракціони та фотозона. За бажанням можна було ближче познайомитися з музичними інструментами, взяти їх у руки, поімпровізувати та спробувати пограти.

Відділ культури і туризму Хмільницької міської ради

За інформацією Вінницької ОДА

Назад до розділу