• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Про термін донарахувань плати за землю - ДПС

eye

185

11.08.2021 08:12

RSS

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує платникам земельного податку про встановлений нормами Податкового кодексу України обов’язок задекларувати та сплатити належну суму податку.

Платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу, за місцезнаходженням земельної ділянки, податкову декларацію на поточний рік.

При цьому, контролюючий орган має право провести перевірку та самостійно визначити суму грошових зобов’язань, не пізніше закінчення 1095 дня (2555 дня – у разі проведення перевірки операції відповідно до ст.ст. 39 і 39 прим. 2 ПКУ), що настає за останнім днем граничного строку подання звітності, або граничного строку сплати грошових зобов’язань, а якщо така податкова декларація була надана пізніше, – за днем її фактичного подання.

Щодо фізичних осіб, то нарахування податку здійснюють контролюючі органи самостійно на підставі даних з реєстру. При цьому, щодо строків позовної давності, то слід керуватися нормами частини першої ст. 257 Цивільного кодексу України. Відповідно до документу загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки. Тож, контролюючий орган може здійснити нарахування фізичній особі плати за землю за три роки.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Головне управління ДПС у Вінницькій області

Назад до розділу