• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Міська організація ветеранів відвідала Межигір'я

eye

281

18.08.2021 16:14

RSS

17 серпня 2021 року група ветеранів праці Хмільницької громади відвідала Націонадьний парк «Межигір'я». Вони отримали від екскурсії неперевершені враження.

Межигір’я – це унікальна місцевість. З прадавніх давен тут знаходилась Києво-Межигірська Спасо-Преображенська обитель , яка була потужним осередком православ’я і чернецтва на київській землі. Тут полюбляв бувати і Тарас Шевченко. Поема "Чернець" написана просто з Межигір’я. Це твір про той клаптик землі, де доживав життя Семен Палій. Будучи на засланні Шевченко написав таку фразу: «Якщо і є де рай на землі, то це в Межигір’ї».

Коли столицю було перенесено з Харкова до Києва партійні діячі вирішили на місці обителі побудувати урядові дачі. Храми були зруйновані і їхніми уламками були вимощені дороги до дач. Там в свій час проживали партійні лідери Микита Хрущов і Володимир Щербицький. Зараз там знаходиться резиденція колишнього президента України Віктора Януковича, побудована з з дороговартісних матеріалів, з помпезністю та пишністю.

Екскурсанти мали можливість сфотографуватися на фоні клубного будинку «Хонка», побачити плавучий будинок для прийомів у вигляді корабля, ознайомитися з колекцією раритетних автомобілів та мотоциклів.

Вони милувалися чудовим ландшафтом місцини, фонтанами, водоспадами, штучними водоймами, затишними альтанками, величними перголами, мармуровими статуями і рідкісними видами рослинності, прогулялися набережною Київського моря.

Втомлені, але з незабутніми враженнями від побаченого та з величезною вдячністю Хмільницькій міській раді за фінансову підтримку мандрівки ветерани поверталися додому.

Хмільницька міська організація ветеранів України

Назад до розділу