• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Несправності РРО - своєчасно повідомте контролюючий орган

eye

178

19.08.2021 08:40

RSS

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує користувачам реєстратора розрахункових операцій (РРО) про необхідність повідомляти контролюючий орган при виявленні будь-якої несправності РРО. Дана норма міститься в Законі України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

При цьому слід дотримуватися і термінів встановлених для надсилання повідомлень. Зокрема, при виявленні несправностей РРО, а також пошкодження засобів контролю – необхідно письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування протягом робочого дня, в якому виявлено несправності чи пошкодження.

До контролюючого органу, у якому суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків, інформація направляється письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі також протягом двох робочих днів після дня виявлення несправностей чи пошкодження. Якщо пошкодження виявлене у ПРРО, то платник засобами телекомунікацій має подати до контролюючого органу, за встановленою формою, відповідне повідомлення. Також слід направити повідомити виробнику програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності).

Крім того, у разі виявлення несправностей програмного РРО або його викрадення чи компрометації особистого ключа суб’єкт господарювання зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу і виробника програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності) Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО.

Звертаємо увагу, що нормами Закону № 265 передбачено застосування санкцій за непроведення розрахункових операцій через РРО та/або програмного РРО.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Головне управління ДПС у Вінницькій області

Назад до розділу