• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільницька громада – на фестивалі «Скарби Поділля»

eye

495

25.08.2021 14:24

RSS

В рамках відзначення 30-річчя незалежності України на території нашої держави, від маленьких населених пунктів до міст мільйонників відбувалися різноманітні святкові заходи.

Всі вони були об’єднані слоганом «Ти у мене єдина», який символізує бачення незалежності України, як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.

23 серпня 2021 року у Центральному парку ім. Миколи Леонтовича у м. Вінниця відбувся великомасштабний захід народної творчості та аматорського мистецтва - «Скарби Поділля», на якому були представлені виставки традиційних ремесел подільського краю та концертні виступи аматорських творчих колективів Вінницької області.

Представники Хмільницької міської територіальної громади взяли участь у презентації виставкової світлиці «Вроди, Боже, хліб смачний, подаруй нам мир святий». На ній була представлена запашна обрядова випічка та хліби випечені на черені за старовинним українським звичаєм, яку виготовили працьовиті руки працівників закладів культури нашої громади – Наталії Вторук (с.Березна), Тетяни Кухар (с.Куманівці), Євгенії Пальонко (с.Соколова), Лідії Цюрпіти (с.Кушелівка), Марини Слободяник (с. Томашпіль), Марії Табуленко (с.Порик), Ганни Козак (с.Сербанівка) та Валентини Ціховської (с.Курилівка).

Окрасою та доповненням світлиці стала виставка дідухів місцевого майстра, завідувача клубу с. Курилівка Леоніда Ціховського.

Родзинкою від громади став виступ вокальної групи народного аматорського хорового колективу української пісні «Зорецвіт» ім. Василя Коцулима, під керівництвом Павла Дубового Комунального закладу «Будинок культури» Хмільницької міської ради.

По завершенню фестивалю частину обрядових хлібів за традицією було передано для українських захисників, які проходять військову службу на сході України.

Відділ культури і туризму Хмільницької міської ради

Назад до розділу