• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Про туристичний потенціал громади - на фестивалі «Покоління незалежних»

eye

297

25.08.2021 16:26

RSS

24 серпня з нагоди святкування на Вінниччині 30-ї річниці незалежності України в місті Вінниці проходив фестиваль «Покоління незалежних», під час якого було представлено туристичний потенціал Хмільницької громади.

В парку «Дружби народів», на березі Вишенського озера, було гостинно облаштоване туристичне містечко, де територіальні громади презентували туристичний та рекреаційний потенціал області.

З метою популяризації громади, як туристично-привабливого регіону на теренах Вінниччини, у виставковому павільйоні було представлено презентаційні матеріали музеїв громади, садиби сільського зеленого туризму, оздоровчо-лікувальних закладів міста та відео-презентація Хмільника від громадської організації "Туристично-оздоровча Україна".

На окремій локації було представлено дегустаційну продукцію місцевих підприємців, а саме:

- продукція ТОВ «Хмільницький завод сухого знежиреного молока «Молочний візит» (директор Королішина Світлана Василівна) - «Курортний» та «Голландський брусковий» сири;

- справжнє крафтове пиво «Буль з Гаком», «Майстер» та «Маргарита» зі складовими унікального екологічного ельзаського солоду і хмелю на цілющій воді Хмільника (ПрАТ «Агрокомплекс Хмільникпродукт», ПП Олександр Марущак);

- 20 видів різноманітної домашньої випічки, в якій поєднані українські традиції та бельгійські технології надано ФОП Слободянюк (с.Кожухів). Хліб «Козацький з салом», солодовий, картопляний та кукурудзяний, багети, круасани та багато різноманітної випічки припали до душі гостям туристичного містечка.

Родзинкою представлення громади стало проведення майстер-класу з розмелювання пшениці в муку на кам’яних жорнах. Від малого до великого відвідувачі з цікавістю спостерігали за процесом появи борошна та цікавими розповідями майстрині Антоніни Корешкової (с.Думенки). «Жорна складаються з двох круглих каменів. Один знаходиться внизу, не рухається, другий зверху і рухається кругом своєї осі. З середини на них висічені насічки і коли засипаємо всередину зерно і крутимо верхній камінь, вони розтирають зерно на борошно і воно висипається назовні. Кам’яні жорна є найдавнішим інструментом для помелу зерна», - розповідала про жорна пані Антоніна.

Долучилася до цікавого майстер-класу і заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА – начальник управління торгівлі, сфери послуг та туризму Вега Кулявець.

Міський голова Микола Юрчишин та виконавчий комітет Хмільницької міської ради щиро дякують місцевим підприємцям за надану продукцію для представлення в туристичному містечку.

Відділ культури і туризму Хмільницької міської ради

Назад до розділу