• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У Хмільницькій громаді підготовлено медіаторів

eye

548

30.08.2021 14:17

RSS

Тепер учні й учениці навчальних закладів сіл Березна, Лозова та Великий Митник Хмільницької міської територіальної громади мають базові навички медіатора шкільної служби порозуміння.

Минулого тижня, з 25-28 серпня 2021 року, вони пройшли навчання з вирішення конфліктних ситуацій, які можуть виникати під час навчального процесу.

Навчання у Школі медіаторів проводили координаторка напрямку медіації, тренерка, фасилітаторка Тетяна Шевчук та тренерка, фасилітаторка Людмила Бузівська.

По завершенні тренінгу всі учасники та учасниці отримали сертифікати, які від імені та за дорученням міського голови Миколи Юрчишина вручили: начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю міської ради Наталія Мазур та радник міського голови на громадських засадах, голова Ради ГО «ПРАВО» Віталій Дорох.

Захід відбувся на виконання міської Програми забезпечення безоплатною правовою допомогою населення Хмільницької міської територіальної громади на 2021-2022 роки, у рамках проєкту «Правова допомога в Хмільницькій громаді: формуємо мережу правових консультантів», що реалізується громадською організацію «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою та Хмільницьким бюро правової допомоги за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Одним з заходів Програми є створення та налагодження діяльності Шкільних служб порозуміння в навчальних закладах Хмільницької громади. В результаті проведення цього тренінгу у школах сіл Березня, Лозова та Великий Митник буде створено Шкільні служби порозуміння.

Шкільна служба порозуміння (ШСП) – це команда підготовлених старшокласників-посередників (медіаторів), які допомагають своїм ровесникам розв’язувати конфлікти мирним шляхом, використовуючи у роботі відновні практики – медіацію однолітків, коло тощо – і працюють над формуванням безпечної атмосфери в навчальному закладі. Роботу ШСП організовує координатор, зазвичай психолог або соціальний педагог, який пройшов підготовку і володіє знаннями та навичками з організації та керування ШСП.

Медіація – це добровільний і конфіденційний процес, у якому нейтральна третя особа (медіатор) допомагає сторонам знайти взаємоприйнятний варіант вирішення ситуації, що склалася. Особливою рисою медіації є те, що сторони спільно беруть на себе відповідальність за прийняття рішення та його виконання.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу