• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Успішно працювати в ритмі нового часу, - Микола Юрчишин

eye

893

30.08.2021 17:26

RSS

30 серпня у Хмільницькій міській раді відбулася щорічна конференція педагогічних працівників. На ній освітяни обговорили підсумки роботи галузі у минулому навчальному році та головні завдання на найближчу перспективу.

Участь у конференції взяли Хмільницький міський голова Микола Юрчишин, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрій Сташко, новопризначений начальник управління освіти, молоді та спорту міської ради Віталій Оліх.

Міський голова привітав освітян із початком нового навчального року, побажав педагогам бути новаторами своєї справи, успішно працювати в ритмі нового часу, зміцнювати молодий інтелект нашої нації, відкривати широкий простір для нових знань для жителів нашої чудової громади.

Очільник громади відзначив подяками міського голови освітян за їхні помітні результати у роботі, високу ініціативу та мотивацію.

Заступник начальника управління освіти, молоді та спорту міськради Ірина Липень виступила із промовою, розповівши як проходив навчальний процес в умовах викликів та перспективних планів, які досягнення й здобутки стали помітними впродовж 2020-2021 навчального року.

Говорячи про напрацювання в галузі освіти, Ірина Володимирівна зазначила, що головні досягнення стали можливими завдяки глибокому розумінню очільником нашої громади Миколою Юрчишиним, депутатами міської ради та народним депутатом Петром Юрчишиним необхідності оновлення закладів освіти.

За словами доповідачки, упродовж року забезпечено стабільну роботу галузі та зроблено суттєві кроки щодо модернізації закладів освіти.

Зокрема, для забезпечення освітньої галузі сучасною комп'ютерною та мультимедійною технікою використано 66,426 тис. грн.

На поточні ремонти приміщень та територій закладів освіти - 132,01 тис. грн.

На спорудження мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту школи-гімназії № 1 у м. Хмільник виділено 1537,0 тис. грн (більша частина суми – коштом держбюджету) та для будівництва такого ж майданчика у с. Журавне виділено 1540,0 тис.грн.

Проведено реконструкцію з утепленням ЗДО №1 м.Хмільника, на що використано 206,3 тис. грн, на завершення капремонту його покрівлі - 1465,04 тис. грн.

Крім того, у закладі дошкільної освіти № 1 (ясла-садок) «Пролісок» м. Хмільника реалізовано громадський проєкт Бюджету участі «Нові гойдалки та каруселі» на 178,5 тис. грн.

У 8 закладах освіти закуплено та встановлено системи очистки води на суму 1040,54 тис. грн, придбано насос для котельні Порицького ЗЗСО на суму майже 30,0 тис. грн.

Планується проведення капітального ремонту будівлі із заміною вікон і дверей у КЗ «Широкогребельський ЗЗСО І-ІІІ ст.», на що виділено 665,7 тис. грн.

Підсумовуючи, І.Липень сказала: «Звичайно, ще є проблеми, які потрібно вирішувати: ремонт харчоблоків, систем опалення, встановлення протипожежних заходів. Та досвід нашої роботи свідчить про те, що ми вміємо і хочемо працювати краще за інших і зробимо все, щоб наші діти були найуспішніші, конкурентоспроможні, і головне. Нехай збуваються мрії кожної дитини у нашій громаді. А коли збуваються мрії - дитина щаслива. А щаслива вона тоді, коли її очі горять світлом. Світлом добра і теплоти!».

У ході роботи конференції освітяни громади взяли активну участь в обговоренні питань ключового напрямку галузі.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу