• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Зі старостами громади обговорили питання правозахисту дітей

eye

214

31.08.2021 10:10

RSS

30 серпня 2021 року в залі засідань Хмільницької міської ради проведено нараду зі старостами та інспекторами  громади на тему: «Захист права дитини на виховання в сім’ї, раннє виявлення сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, надання їм соціальних послуг». Організаторами  заходу виступили  Хмільницький міський  центр соціальних служб та служба в справах дітей Хмільницької  міської ради.

Увагу учасників наради було зосереджено на захисті прав та інтересів дітей територіальної громади.

Начальник служби у справах дітей Юрій Тишкевич поінформував про виявлення та облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та чинники, що зумовлюють потрапляння дітей та їх сім’ї у складні життєві обставини, важливість взаємодії у процесі виявлення дітей, батьки яких ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків. Також довів до відома учасників про  процедуру та підстави позбавлення батьківських прав.  

Директор Хмільницького міського центру соціальних служб Тетяна Войтенко поінформувала  про види соціальних послуг, які надаються центром для сімей з дітьми, порядок та  умови їх отримання.

Під час наради закцентовано на  питаннях розвитку  альтернативних форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та  розвиток послуги патронату над дитиною.

Ознайомлено із основними формами виховання статусних дітей, порядок створення прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, встановлення опіки/піклування, соціальними виплатами, гарантованих державою. Окрім того, поінформовано про послугу патронату над дитиною, порядком створення патронатної родини та метою її діяльності, а також  соціальними виплатами.

Теми наради викликали жваву дискусію в учасників наради. Старости та інспектори населених пунктів Хмільницької територіальної громади отримали актуальні інформаційні матеріали та соціально-рекламну продукцію для розповсюдження серед односельчан.

Хмільницький міський центр соціальних служб

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

Назад до розділу