• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Презентували проєкт про покращення освіти у громаді

eye

604

03.09.2021 09:39

RSS

«Якісна освіта в громаді – через ефективний діалог з громадськістю» – таку назву має новий проєкт, що буде реалізований Хмільницькою міською радою спільно з громадською організацією «ПРАВО».

2 вересня 2021 року у конференц-залі Хмільницької міської ради відбулася презентація цього проєкту за участі посадовців міської ради, депутатів міської ради, експерти громадської організації «ПРАВО», директорів шкіл та громадського активу.

На початку заходу заступник міського голови з питань діяльності виконавчих оргнів міської ради Андрій Сташко повідомив про спільну ініціативу міської влади та громадської організації «ПРАВО» в питанні максимального залучення представників громадськості до процесу розробки місцевої політики в сфері загальної середньої освіти, а також до розробки Плану оптимізації освітньої мережі в Хмільницькій міській територіальній громаді.

Після чого Голова Ради громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох детально розповів про проєкт, його мету та завдання, а також про заходи, які планується здійснити впродовж реалізації проєкту.

Зокрема він зазначив, що проєкт спрямовано на збільшення впливу громадськості на процеси прийняття рішень щодо оптимізації освітньої мережі в Хмільницькій міській територіальній громаді Вінницької області.

Проєктом передбачено:

  • проведення моніторингу теперішнього стану освітньої галузі громади,
  • визначення проблемних питань у сфері освіти,
  • проведення зустрічей з усіма зацікавленими сторонами для активізації діалогу та напрацювання пропозицій щодо покращення місцевої політики в сфері загальної середньої освіти,
  • створення робочої групи для розробки відповідних проєктів рішень,
  • а також проведення адвокаційної кампанії з метою врахування Хмільницькою міською радою та її виконавчим комітетом пропозицій щодо покращення місцевої політики під час оптимізації освітньої мережі в Хмільницькій міській територіальній громаді.

Після презентації проєкту відбулося його обговорення, до якого долучилися директори шкіл, а також експерти громадської організації «ПРАВО».

Презентація була підготовлена в рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» за сприяння Європейського Союзу (https://tinyurl.com/ywt3yveh), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і жодним чином не відображають точку зору Європейського Союзу.

Для довідки:

Після проведення адміністративно-територіальної реформи до складу Хмільницької міської територіальної громади увійшов 41 населений пункт, з яких – 40 сільських. На території громади діють 22 загальноосвітні школи, в яких навчається 4754 учні. У місті Хмільник - 4 , в сільських населених пунктах –18. В міських школах навчається 3156 учнів, а в сільських – 1598 учнів. Середня вартість навчання одного учня міської школи становить 21 404 гривень, а одного учня сільської школи – 49 481 гривень.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу