• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Погашення заборгованості із заробітної плати – на контролі

eye

237

21.09.2021 16:18

RSS

21 вересня 2021 року під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрія Сташка відбулося спільне засідання міської тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та міської робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення на території населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади.

На засіданні розглянуті питання щодо погашення заборгованості зі сплати ЄСВ суб’єктами господарювання Хмільницької міської територіальної громади та заборгованості по платежах зазначених суб’єктів, які адмініструють органи Пенсійного фонду. Також розглянуто питання щодо заборгованості із заробітної плати на підприємстві приватної форми власності ПП «Зевс».

Згідно зазначених питань заслухані представники суб’єктів господарювання міста, які надали свої пояснення щодо реального стану справ по сплаті ЄСВ та представники суб’єктів господарювання міста, які надали свої пояснення щодо оплати праці найманим працівникам.

Щодо погашення наявної заборгованості заслуханий керівник підприємства ПП «Зевс», який поінформував членів комісії, що причиною виникнення заборгованості із заробітної плати на підприємстві є сезонність замовлень і невисока платоспроможність замовників продукції, а також труднощі з реалізацією виробленої продукції. Не дивлячись на специфіку продукції, реалізація, якої носить сезонний характер, керівник підприємства запевнив, що докладе максимальних зусиль, щоб погасити заборгованість.

За результатами рішення комісії було прийняте відповідне рішення та надані оперативні доручення щодо забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення та рішення щодо активізації роботи з метою погашення існуючої заборгованості та недопущення її зростання в майбутньому.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу