• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

50 питань урегулював Хмільницький міськвиконком

eye

401

24.09.2021 11:12

RSS

22 вересня 2021 року вчергове був скликаний виконком Хмільницької міської ради. Його порядок денний налічував 50 питань, що потребують вирішення в найбільш актуальних напрямках життєдіяльності громади.

Першим розглянуто питання про виконання фінансових планів комунальних підприємств – «Хмільниккомунсервіс» і «Хмільницька ЖЕК». Керівник цих підприємств Юрій Прокопович прозвітував про фінансово-господарську діяльність підприємств, конкретизувавши про те, які заходи вживалися для оптимізації поточних витрат та економії ресурсів, шляхи активізації виробничої потужності та заходи щодо стягнення заборгованості населення та інших споживачів.

Виконком заслухав і не менш актуальну інформацію про хід підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери громади в осінньо-зимовий період 2021-2022 років. Начальник управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради Інна Литвиненко довела до відома виконкому звіт про комплексну підготовку житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період, а також поінформувала про заходи з підготовки дорожньо-мостового господарства та об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства.

Ухвалено рішення про початок опалювального періоду 2021 – 2022 років в населених пунктах міської громади, що буде розпочатий спершу для закладів дошкільної освіти (з 4 жовтня), згодом - для шкіл, позашкільних установ (з 15 жовтня), а вже з 16 жовтня - для решти бюджетних установ, жителів громади.

Виконком взяв на квартоблік особу з числа дітей-сиріт, зарахувавши до списку на отримання житла поза чергою, а також надав дозвіл на влаштування індивідуального опалення у квартирі жительці міста Хмільник.

Виконком розглянув клопотання місцевих установ та громадян про видалення аварійно-небезпечних деревонасаджень на підставі актів обстежень комісії. Погодив громадянам розміщення будівельних матеріалів на загальноміській території.

Десять питань стосувалися соціальної сфери. Як повідомила начальник управління праці та соцзахисту Ірина Тишенко, це, зокрема, - чисельні звернення громадян у складних життєвих обставинах про надання матеріальної допомоги для лікування онкологічних захворювань, проведення складних операцій, тривалого реабілітаційного лікування, допомог родинам загиблих/померлих учасників АТО/ООС, а також громадянам, які призвані на строкову військову службу за контактом. Рішення з цих питань виконавчий комітет ухвалив у пріоритетному порядку.

Крім цього, виконком утворив опікунську раду для вирішення питань опіки та піклування повнолітніх осіб, які мають статус недієздатних (обмежено дієздатних), а також захисту їхніх майнових прав. Також внесено зміни до складу таких дорадчих структур як: Комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, до складу Робочої групи з питань контролю за додержанням законодавства про працю, тимчасової Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат.

Окремим рішенням виконком погодив участь в експериментальному проєкті з організації соціальної роботи з сім’ями та дітьми вразливих груп населення та у складних життєвих обставинах.

Виконком заслухав хід виконання Програми економічного та соціального розвитку громади за 1 півріччя цього року, а також збільшив ліміти споживання енергоносіїв та водопостачання на 2021 рік Хмільницькій дитячо-юнацькій спортивній школі, управлінню праці та соціального захисту населення міської ради і територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міської ради.

Виконком урегулював ряд питань у сфері управління комунальним майном за клопотаннями комунальних підприємств та закладів.

Для стимулювання праці керівників закладів освіти міської громади затверджено відповідне Положення про преміювання за складність і напруженість у роботі.

Хмільницькій школі мистецтв погоджено розмір батьківської плати за навчання учнів основного контингенту та груп, що працюють на засадах самоокупності на 2021 рік.

Три питання стосувалися погодження місць для розміщення зовнішньої реклами, а також переоформлення дозволу на розміщення зовнішньої реклами.

Для проведення належного призову громадян на строкову військову службу у 2021 році виконком упорядкував склад призовної комісії, затвердивши резервний склад та перелік установ громади, якими виділяється транспорт на період чергової призовної кампанії.

Виконавчий комітет схвалив проєкт рішення міської ради про виплату винагороди спортсменці міської громади Шевчук Мар’яні за високі досягнення у спорті на 16-х параліміпійських іграх у Токіо.

Дев’ять ухвалених рішень стосувалася питань щодо захисту прав дітей – це дозвіл на дарування житлового будинку, земельної ділянки, квартири, де право користування мають малолітні діти, подання до суду позовної заяви про позбавлення батьківських прав стосовно малолітньої доньки, вибуття дитини із прийомної сім’ї, припинення опіки над дітьми-сиротами тощо.

Схвалено проєкт рішення міської ради про бюджет, що було внесене на розгляд позачергової 19 сесії міської ради 23 вересня 2021 року, а також розглянуто перелік сесійних питань.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу