• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Освітяни опанували інструменти е-демократії

eye

370

28.09.2021 10:36

RSS

Упродовж 23-24 вересня 2021 року у місті Хмільник відбувся дводенний тренінг у межах проєкту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді». Участь у заході взяли освітяни міської громади.

Учасники та учасниці навчального інтенсиву зацікавлено ознайомилися з основними результатами реформи місцевого самоврядування на прикладі Хмільницької міської територіальної громади, а також формами участі громадськості у процесах прийняття рішень.

Більш детально розглянуто такі інструменти електронної демократії: «Електронні петиції», «Електронні звернення», «Електронні консультації з громадськістю», а також «Громадський бюджет» та сервіс “Відкрите місто”.

Другий день навчання мав практичне спрямування: учителі отримали практичну допомогу в реєстрації на Єдиній платформі електронної демократії E-DEM, а також змогли долучитися до збору підписів під петицією, адресованою до Хмільницької міської ради.

Це - перша група з 20 осіб, які пройшли навчання. Згодом планується провести подібні тренінги ще для трьох цільових авдиторій з числа старост громади, правових консультантів, громадських організацій та активних мешканців.

Захід відбувся в межах реалізації проєкту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді», що виконується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою, Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Детальніше про проєкт читайте за посиланнямhttps://cutt.ly/GjWxA5C

Раніше ми інформували про те, що Старости Хмільницької громади тепер із гаджетами

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

 

Назад до розділу