• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Річку Південний Буг у межах Хмільника та району розчистять

eye

342

06.10.2021 13:21

RSS

Конкурсна комісія обласного фонду охорони навколишнього природного середовища врахувала клопотання Хмільницької громади та ухвалила рішення про очистку від мулових наносів річки Південний Буг в межах м. Хмільник та Хмільницького району.

Цей екологічний проєкт масштабний і він розрахований на 3 найближчих роки (2021-2023рр.).

Перший транш, що надійде з обласного фонду - 5 мільйонів гривень. З міського бюджету буде співфінасування – це 15% від загальної вартості проєкту.

Проєктом передбачено розчистити річку Південний Буг протяжністю 7,3 км та збільшити на 1,5-2 метри її глибину на плесах.

В управлінні житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради зауважують, що 10 серпня 2021 року Хмільницька міська рада ухвалила рішення та визначила пріоритетним захід «Очистка від мулових наносів річки Південний Буг в межах м. Хмільник та Хмільницького району (капітальний ремонт) (з виготовленням проєктно-кошторисної документації та проведенням її експертизи)» у Програмі розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою на 2021 рік.

Сьогодні, 6 жовтня 2021 року, на позачерговому засіданні виконавчий комітет Хмільницької міської ради надав згоду на проведення будівельних робіт Комунальній організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» та передав її функції замовника за цим об’єктом будівництва.

Крім того, в межах реалізації природоохоронних заходів з обласного екологічного фонду ще буде спрямовано 300 тисяч гривень для охорони зубрів та створення кормової бази для цих червонокнижних тварин.

Зауважимо, зубри мешкають в лісових угіддях ДП «Хмільницький лісгосп». Це - Широкогребельське та Уладівське лісництва на території Хмільницького району і колишнього Літинського району Вінницької області, що вміщають лісові угіддя площею 8,4 тисячі га, а також польові угіддя площею близько 10 тис га.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу