• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Соціальні гарантії для захисників і захисниць України

eye

295

13.10.2021 11:52

RSS

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради перебуває 567 учасників бойових дій, в т.ч.:

  • 412 учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь в антитерористичній операції;
  • 111 учасників бойових дій, які брали участь у бойових діях в Республіці Афганістан та на території інших держав де велися бойові дії;
  • 10 осіб з інвалідністю внаслідок війни, які брали участь у бойових діях під час Другої світової війни;
  • 34 осіб з інвалідністю внаслідок війни, які брали участь у бойових діях в Республіці Афганістан та на території інших держав де велися бойові дії.

Відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники бойових дій користуються знижкою плати за  користування  житлом (квартирної плати) та за комунальні послуги в межах середніх норм споживання, зокрема:

  • учасники бойових дій 75% знижкою;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни 100% знижкою.

8  квітня 2021 року Кабінет Міністрів України видав постанову №325, відповідно до якої одноразову грошову допомогу до 5 травня у 2021 році отримали:

-  448 учасників бойових дій, на загальну суму 667,9 тис. грн.;

 - 115 осіб з інвалідністю внаслідок війни, на загальну суму 434,8 тис. грн.

З початку 2021 року діє комплексна програма підтримки учасників Антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, осіб, які беруть (брали) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та членів їхніх сімей – мешканців Хмільницької міської територіальної громади  на 2021-2023 рр., затверджена рішенням 67 сесії міської ради 7 скликання  від  22.11.2019р. № 2315. Метою програми є підвищення рівня соціального, медичного та побутового захисту учасників АТО та  членів їх  сімей,  підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії структурних підрозділів міської ради з місцевими громадськими організаціями, установами та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх родин.

З початку  2021 року, відповідно до зазначеної програми, надано:

- одноразову матеріальну допомогу шести  учасникам АТО/ООС  на загальну суму 18000,00 грн.;

- одноразову матеріальну допомогу на лікування  6 учасникам  АТО/ООС  на загальну суму 11800,00грн;

- одноразову грошову допомогу 9 сім'ям загиблих/померлих учасників АТО на вирішення побутових питань на загальну суму 122580,00 грн.

- дружині та матері померлого учасника АТО, смерть якого пов'язана із участю в АТО допомогу на поховання в розмірі 20000 грн.;

- щомісячна соціальна грошова допомога 13 членам сімей загиблих або померлих  учасників антитерористичної операції для компенсації за пільговий проїзд на загальну суму 47600,00 грн.

- одноразова матеріальна допомога одному з батьків, вдовам загиблих/померлих учасників АТО, ООС, до Дня захисника України 7 особам на суму 63560 грн.

7 учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, операції об’єднаних сил перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради для забезпечення путівкою санаторно-курортного лікування. З початку року було оздоровлено 7 учасників бойових дій, 2 учасників бойових дій проходять санаторно-курортне оздоровлення та планується оздоровлення 4-х осіб в осінній період.

Станом на 1 жовтня поточного року, в управлінні праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради знаходиться на обліку 3 учасники бойових дій, які брали безпосередню участь у антитерористичній операції, операції об’єднаних сил для проходження професійної адаптації. 2 учасники бойових дій пройшли професійну адаптацію на базі ПП «Профавто-12». Ще одну учасницю АТО планується забезпечити зазначеною послугою.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 497 « Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб» на  теперішній  п’ятеро  осіб пройшли психологічну  реабілітацію на загальну суму – 66870 грн.

На базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради діє соціально-транспортна служба «Надія» перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями, за викликом, якою можуть скористатися ветерани війни, які мають поранення, з метою дістатися до закладів охорони здоров'я, протезно-ортопедичних підприємств та установ, що надають послуги з реабілітації, лікування та адаптації.

Питання різнобічної підтримки учасників бойових дій та їх сімей  перебувають під постійним контролем виконавчого комітету Хмільницької міської ради і відповідних структурних підрозділів.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу