• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Військовослужбовцям громади - про право на податкову знижку

eye

195

19.10.2021 11:42

RSS

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує військовослужбовцям Хмільницької громади:

відповідно до Податкового кодексу України (ПКУ) податкова знижка для фізичних осіб – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Щодо визначення заробітної плати, то до неї відносяться основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом.

Звертаємо увагу, що право на податкову знижку має фізична особа виключно до доходів, одержаних протягом року у вигляді заробітної плати, а загальна сума податкової знижки не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата.

Слід пам’ятати, що військовослужбовці отримують дохід у вигляді грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, які не відносяться до заробітної плати.

Отже, військовослужбовці, які отримують грошове забезпечення, не мають права на застосування податкової знижки.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

ГУ ДПС у Вінницькій області

Назад до розділу