• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Виявлено сальмонелу в курятині – Держпродспоживслужба

eye

205

21.10.2021 08:20

RSS

Хмільницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує про виявлення Salmonella Еnteridis у курячому м’ясі, що експортувалися з Республіка Польща (виробник: Cedrob S.A. Ciechanow; місце зберігання: AMP Logistyka, Plonsk, Poland) та надіслано до України в кількості 1600 кг, (отримувач: ПМП «ВІНТЕР», вул. Лідавська, 1, м. Луцьк).

Бактерії роду Salmonella, при попаданні в організм людини, викликають гостре інфекційне захворювання, що характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму.

Згідно зі статтею 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

У разі виявлення вищезазначеної продукції просимо повідомити Хмільницьке управління ГУ ДПСС у Вінницькій області на електронну адресу khmilnyk@vingudpss.gov.ua

Хмільницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Назад до розділу