• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У Хмільницькій громаді оголошено «Дні сталої енергії»

eye

395

25.10.2021 16:34

RSS

Відповідне розпорядження підписав міський голова Микола Юрчишин, дотримуючись умов Європейської ініціативи «Угода мерів» та виконуючи План енергорозвитку Хмільника до 2030 року.

Цим розпорядчим документом зазначається, що у період з 25 жовтня по 29 жовтня на території Хмільницької громади проводитимуться Дні сталої енергії.

Планом заходів, зокрема, створено оргкомітет та передбачається проведення різного роду тематичних активностей, спрямованих на покращення у мешканців нашої громади культури енергозбереження та свідомого споживання ресурсів.

Це, зокрема, флешмоби, промо-кампанії, еко-прогулянки, екскурсії та відео-покази фільмів і мультфільмів на екологічну тематику тощо.

Мета Днів сталої енергії – це, насамперед, підвищення поінформованості жителів громади щодо сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлюваних джерел енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.

Ми прагнемо, щоб Дні сталої енергії більше об’єднали наміри жителів нашої громади в актуальних питаннях ощадливого ставлення до енергоресурсів та клімату.

Хмільничани! Це наш шанс зробити значний крок вперед, до свого енергорозвитку!

Для довідки:

Місто Хмільник є членом Всеукраїнського добровільного недержавного об’єднання органів місцевого самоврядування Асоціації “Енергоефективні міста України” та підписантом Угоди Мерів – Європейської ініціативи щодо Клімату та Енергії.

Міська рада затвердила План дій сталого енергетичного розвитку та клімату м.Хмільника до 2030 року, що передбачає впровадження місцевих проектів з підвищення енергоефективності, які є загальнонаціональними, міжнародними, глобальними.

План погоджено Європейською комісією Угоди мерів.

У громаді щорічно проводяться Дні сталої енергії, тематичні відкриті уроки у школах, перегляд екологічних фільмів, мультфільмів у школах да дитсадках, комплекс навчальних семінарів з питань впровадження енергоменеджменту в бюджетних установах. Посадовці міської ради беруть участь у навчальних тренінгах, стажувалися в інших містах, які мають більшу практику та досвід впровадження енергетичного менеджменту на рівні муніципалітетів, проведено дослідження витрат енергії (енергоаудит) в школах та інших бюджетних установах.

Хмільницька громада стала переможцем проекту «Енергоефективність у громадах-ІІ», який впроваджується в Україні німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. У результаті проведено енергоаудити бюджетних будівель.

Проведено реконструкцію будівель із використанням енергозберігаючих технологій та утепленням фасадів, заміною енергоефективного обладнання закладів дошкільної освіти в м. Хмільнику.

По місту встановлені велопарковки для тимчасового зберігання велосипедів біля адміністративних установ для розвитку велосипедного руху.

Реалізуються проєкти з будівництва велосипедної інфраструктури, будівництво тротуарів з велосипедними доріжками.

У рамках державної Програми «Енергодім» міська влада готова підтримати актуальні енергоефективні ініціативи громадян у житловому секторі для енергомодернізації багатоквартирних житлових будинків, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

 

Назад до розділу