• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Міський голова зустрівся з експертами нового освітнього проєкту

eye

270

01.11.2021 09:27

RSS

Якісна освіта в Хмільницькій громаді: як подолати існуючі виклики? – так називається новий проєкт, що в партнерстві реалізують Хмільницька міська рада та громадська організація «ПРАВО».
У межах цього проєкту міський голова Микола Юрчишин провів зустріч із експертами проєкту та посадовими особами міської ради.


У комунікативному заході від міської ради взяли участь:
секретар міської ради Павло Крепкий,
начальник управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради Віталій Оліх,
заступник начальника управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради Ірина Липень.
Директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 м. Хмільника Олександр Марчук.

Команду експертів представлялипредставники ГО «ПРАВО, екс-директор Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА та експерт шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні».
Під час зустрічі презентовано досвід реформування освітньої сфери в інших громадах України, а також обговорено подальші кроки реалізації проєкту в Хмільницькій громаді.
Проєктом передбачено:
проведення моніторингу теперішнього стану освітньої галузі громади,
визначення проблемних питань у сфері освіти,
проведення зустрічей з усіма зацікавленими сторонами для активізації діалогу та напрацювання пропозицій щодо покращення місцевої політики в сфері загальної середньої освіти,
створення робочої групи для розробки відповідних проєктів рішень,
а також проведення адвокаційної кампанії з метою врахування Хмільницькою міською радою та її виконавчим комітетом пропозицій щодо покращення місцевої політики під час оптимізації освітньої мережі в Хмільницькій міській територіальній громаді.

Захід був проведений в рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» за сприяння Європейського Союзу (https://tinyurl.com/ywt3yveh), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і жодним чином не відображають точку зору Європейського Союзу.

Для довідки:
Після проведення адміністративно-територіальної реформи до складу Хмільницької міської територіальної громади увійшов 41 населений пункт, з яких – 40 сільських. На території громади діють 22 загальноосвітні школи, в яких навчається 4754 учні. У місті Хмільник - 4 , в сільських населених пунктах –18. У міських школах навчається 3156 учнів, а в сільських – 1598 учнів. Середня вартість навчання одного учня міської школи становить 21 404 гривень, а одного учня сільської школи – 49 481 гривень.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу