• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Курс на «Екосвіт» або як Хмільник провів Дні сталої енергії

eye

990

02.11.2021 14:18

RSS

Минулий тиждень у Хмільницькій громаді був відмічений послідовними кроками до збереження клімату та енергії. У цей період ми долучилися до Європейського тижня сталої енергії та своїм прикладом показали як важливо й добре бути свідомими, енергоощадними та відкритими до екологічних ініціатив.

А розпочали ми транслювати корисні навички з енергофективності в наше суспільство із об’єднуючих тематичних акцій, заходів, кампаній та челенджів, інформаційних дайджестів та повідомлень, а також екологічних активностей.

І ми не помилилися, адже впродовж тижня проведена рекордно важлива кількість просвітницьких заходів. І це – добре!!!

Отже, успішно проведено еко-челенж «Хмільник_на_вело-2021», який підтримали сотні жителів громади. Хмільничани показали своїм прикладом як важливо дбати про своє довкілля й мотивувати інших до дій на користь всього суспільства.

Нам приємно, що хвилю активності в цьому процесі фахово підхопили колектив і вихованці Центру дитячо-юнацької творчості, які відзняли промо-відео «ЕКО-це круто!». Цей доречний інформаційний продукт переконує, що за умови енергоощадності можна споживати більше корисної енергії й врятувати довкілля від надмірного забруднення.

Важливо й цінно, що нашими партнерами в цій справі стали заклади загальної середньої освіти, заклади дошкільної освіти, позашкільні заклади, працівники структурних підрозділів міської ради та громадськість.

Учні нашої громади разом вчилися, що дуже важливо сортувати сміття, вимикати світло, електроприлади, виходячи з кімнати, зачиняти вікна, двері, правильно використовувати провітрювання кімнати, економно використовувати воду, їхати до школи, на роботу на велосипеді. За допомогою таких правил можна суттєво зменшити споживання енергії та викиди забруднюючих речовин в атмосферу.

Учасники заходів отримали подарунки від Асоціації «Енергоефективні міста України».

Отже, зелений курс та сталий розвиток визначатимуть майбутнє життя Планети.

Чим швидше це ми усвідомимо, тим більшу частку своїх ініціатив ми докладемо до збереження клімату та енергії.

Щиро дякуємо усім, хто долучився до проведення Днів сталої енергії-2021.

Ми крок за кроком робимо Хмільник енергоефективим, а нашу громаду – активною, свідомою і дбайливою до себе та свого довкілля!

 

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Відділ розвитку підприємництва, сфери послуг та енергоменеджменту управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Назад до розділу