• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

24 листопада – перевірка системи оповіщення у Хмільнику

eye

478

19.11.2021 10:43

RSS

24 листопада (середа) 2021 року з 13:55 до 15.00 буде проводитися річна комплексна перевірка територіальної автоматизованої системи центрального оповіщення з практичним запуском сирен і подачею сигналу «УВАГА ВСІМ».

Тому хмільничанам та гостям курорту, які цього дня почують звуки сирени, не варто панікувати, адже це планова перевірка.

Система централізованого оповіщення призначена для інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій. Один із елементів системи оповіщення — електросирени.

Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються сирени, а також інші сигнальні засоби. Звук їх означає попереджувальний сигнал: «Увага всім».

У місті Хмільник налічується 8 таких електросирен. Запам’ятайте! Сирени і переривисті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал "УВАГА ВСІМ!”.

Почувши такий сигнал, негайно увімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення. На кожний випадок надзвичайних ситуацій розроблені спеціальні повідомлення, які потім, з урахуванням конкретних подій, корегуються.

Інформація передається протягом 5 хвилин після подачі звукових сигналів (сирени, гудки і т.д.).

Прослухавши повідомлення, кожний повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

Повідомлення включає: місце і час виникнення надзвичайної ситуації; розміри та масштаби надзвичайної ситуації; час початку та тривалість дії факторів ураження; інформацію про територію (район, масив, вулиця, будинки і т.д.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження; порядок дій при надзвичайних ситуаціях.

Відділ цивільного захисту,оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради

Назад до розділу