• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

В об’єднанні зусиль – про захист дітей від насильства в сім’ї

eye

250

29.11.2021 09:36

RSS

Питання насильства в сімї, попри всі наявні законодавчі акти, залишається «табу» в суспільстві. Жертви насильства не завжди мають змогу та силу вирватися із «кола» насильства та попросити про допомогу. Проте саме завдяки тісній співпраці всіх суб’єктів протидії та запобігання домашньому насильству, постраждалим особам, в тому числі і дітям, є можливість надати дієву допомогу в нашій територіальній громаді.

26 листопада 2021 року, у рамках акції «16 днів проти насильства», Хмільницький міський центр соціальних служб, служба у справах дітей міської ради та Хмільницьке бюро безоплатної правової провели зустріч на тему: «Захист дітей від насильства в сім’ї».

Під час заходу начальник служби Юрій Тишкевич повідомив про алгоритм дій органів і служб у напрямі протидії насильства щодо дитини, а також про повноваження служби під час виявлення випадків насильства щодо дітей.

Начальник Хмільницького бюро безоплатної правової допомоги Ганна Мариніч ознайомила з напрямами роботи бюро із випадками насильства в тому числі стосовно дітей, про допомогу жертвам насильства та можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок звернення та отримання юридичної допомоги всіх рівнів жертвам домашнього насильства.

Директор Хмільницького міського центру соціальних служб Тетяна Войтенко деталізувала про соціальні послуги, які можуть отримати постраждалі від домашнього насильства, порядок та умови їх надання. Також поінформувала, що протягом 2021 року фахівцями центру було надано 4 послуги кризового (екстреного) втручання особам, які постраждали від домашнього насильства.

Разом із всіма учасниками заходу обговорено ряд критичних моментів, що виникають під час надання допомоги постраждалим дітям та особам та можливості покращення взаємодії між суб’єктами всіх рівнів для протидії та запобігання випадкам домашнього насильства.

Хмільницький міський центр соціальних служб

Служба у справах дітей міської ради

 

 

 

 

 

 

Назад до розділу