• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Платникам податків – про подання даних щодо зміни місцезнаходження

eye

168

29.11.2021 08:44

RSS

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу платників податків Хмільницької громади:

платник податків зобов’язаний повідомляти контролюючі органи про зміну місцезнаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи, в т. ч. підприємця.

Фізичні особи – платники податків (громадяни, які не здійснюють підприємницьку діяльність) ЗОБОВ’ЯЗАНІ подати до контролюючого органу відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви за формою №5ДР (додаток 12) або Заяви за формою №5ДРП (додаток 13);

Фізичні особи - підприємці та юридичні особи повинні внести відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських, звернувшись до державного реєстратора.

У разі невідповідності адреси, за якою платник податків обліковується в контролюючому органі з фактичним місцезнаходженням, платники податків втрачають можливість отримувати повідомлення рішення, та відтак і своєчасно сплачувати податки і збори та інше.

При цьому, у разі несплати грошових зобов’язань у терміни, визначені чинним законодавством, у платника виникає податковий борг. В такому випадку посадовими особами ДПС вживаються заходи щодо примусового стягнення боргу, а саме: опису майна в податкову заставу, стягнення коштів з банківських рахунків, направлення звернень щодо заборони виїзду за кордон тощо.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Підписуйтесь на сторінку Державної податкової служби України у Facebook facebook.com/TaxUkraine

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

ГУ ДПС у Вінницькій області

Назад до розділу