• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничанам – про зміни в наданні житлових субсидій

eye

218

RSS

З метою надання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг найбільш незахищеним категоріям громадян змінено окремі положення порядку надання житлових субсидій (постанова КМУ від 15.11.2021р. №1184).

Набудуть право на отримання субсидії громадяни у наступних випадках:

  • якщо у власності є мотоцикли, вартість яких на дату набуття права власності не перевищує чотирьох розмірів мінімальної заробітної плати (24 тис. грн), встановленої на 1 січня року, з якого призначається субсидія, а також самостійно зібрані транспортні засоби;
  • якщо відсутні доходи у зв’язку з перебуванням у відпустці без збереження заробітної плати , коли дитина потребує домашньго догляду ,тривалістю, визначеного в медичному висновку,але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку або дитина хвора та їй не встановлено інвалідність до досягнення дитиною вісімнадцятирічного віку (за висновком ЛКК);
  • у разі придбання квартири (будинку) за рахунок коштів державного чи місцевого бюджету на суму, яка перевищує 50 тис. грн., при цьому такі кошти не враховуватимуться до сукупного доходу сім'ї під час обчислення субсидії.

Крім того, при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані в сільській місцевості, селищах міського типу, а також житлові приміщення на які оформлено спадщину за умови, що жодне із житлових приміщень не здається в оренду, що підтверджується актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

Також зазначеною постановою змінено загальну суму заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги за наявності якої житлова субсидія не призначалась. До внесених змін ця сума становила 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн). Відтепер житлова субсидія не призначатиметься у разі наявної простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

Слід зазначити, що у разі звернення за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду,тобто з 16.10.2021 року субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.

Змінами внесено обмеження, що житлова субсидія не призначається, якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, мають облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень.

Звертаємо увагу, що громадянам, яким було відмовлено у призначенні житлової субсидії із зазначених причин, мають право повторно звернутись за її отриманням.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу