• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничанам – про підвищені субсидії в умовах карантину

eye

239

01.12.2021 09:20

RSS

11 серпня 2021 Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України №842, якою внесено зміни до пункту 4 Постанови від 25.03.2020 №247 “Про особливості надання житлових субсидій”. Зміни набрали чинності 1 жовтня 2021 року.

На період карантину для регіонів із встановленим “червоним" рівнем епідемічної небезпеки (до таких регіонів з 18.11.2021 р. відноситься Вінницька область) розрахунок субсидій буде виконуватися з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, що встановлені підпунктами 2-6 підпункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014р. №409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування”.

За інформацією Міністерство соціальної політики, у регіонах, де оголошено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, встановлюються підвищені на 50% соціальні нормативи на споживання холодної та гарячої води, водовідведення, електроенергії та природного газу для приготування їжі і підігріву води. Незалежно від кількості днів дії карантину в «червоній» зоні, збільшені норми будуть діяти для розрахунку субсидій на цілий місяць.

А оскільки чинний порядок призначення субсидій передбачає їх розрахунок на соціальні нормативи, то на підвищені норми нараховується більша сума соціальної допомоги.

Під час призначення житлової субсидії у період дії карантину для регіонів із встановленим “червоним" рівнем епідемічної небезпеки застосовуються наступні соціальні норми:

1) збільшена норма послуги з холодного водопостачання та водовідведення у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання — 5,4м³ на 1 особу ( соціальна норма — 3,6 м³ на 1 особу);

2) збільшена норма послуги з газопостачання у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання — 8,1м³ на 1 особу ( соціальна норма- 5,4м³ на 1 особу);

3) збільшена норма послуги з газопостачання у разі наявності газової плити та газового водонагрівача - 15,75м³ на 1 особу ( соціальна норма- 10,5 м³ на 1 особу);

4) збільшена норма послуги з електропостачання у разі відсутності електроплити та централізованого гарячого водопостачання -150 кВт на сім’ю із однієї особи (соціальна норма на сім’ю із однієї особи - 100 кВт);

5) збільшена норма послуги з електропостачання у разі наявності електроплити та за відсутності централізованого гарячого водопостачання -195 кВт на сім’ ю з однієї особи (соціальна норма на сім’ю із однієї особи — 130 кВт).

6) збільшена норма послуги з електроенергії -105 кВт на сім’ ю з однієї особи ( соціальна норма на сім’ю із однієї особи 70 кВт).

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу