• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Леонід Подольський – претендент на занесення до Книги пошани «Гордість Хмільника» (посмертно)

eye

468

RSS

Правління Хмільницького районного споживчого товариства звернулося з клопотанням про занесення до Книги пошани та пам'яті «Гордість Хмільника» прізвища Подольського Леоніда Івановича (посмертно) - директора підприємства «Колгоспний ринок» Хмільницької райспоживспілки, депутата Хмільницької міської ради 4, 5, 6 та 7 скликань, враховуючи його багаторічну сумлінну працю у сфері торгівлі, продуктивну діяльність в системі споживчої кооперації, особистий внесок у справу вдосконалення ринкової інфраструктури на території м. Хмільника, активну життєву позицію.

 

Подольський Леонід Іванович народився 29 червня 1958 року у селі Широка Гребля Хмільницького району.

 

Навчався в Сандрацькій початковій школі з 1965 по 1969 рр., з 1969 по 1973 рр. – у Широкогребельській восьмирічній школі, з 1973 по 1975 рр. - у Порицькій середній школі.

Після закінчення школи вступив до Вінницького кооперативного технікуму. Навчання в технікумі було перервано у зв’язку із призовом на службу до лав радянської армії, у якій він прослужив три роки з 1977 по 1979 рік.

У 1980 році Леонід Іванович закінчив навчання, отримав диплом і здобув кваліфікацію організатора торгівлі. З того часу розпочалася його трудова біографія. З 1980 по 1984 рр. він працюв на посадах ревізора і старшого ревізора Хмільницької райспоживспілки. З 1984 по 1988 рр. був заступником голови правління Жданівського радгоспробком, а з 1988 по 1996 рр. – головою правління Жданівського радгоспробкому. З 1992 по 1997 рр. без відриву від виробництва закінчив Львівський торгово – економічний інститут.

У 1996 році Леоніда Івановича було призначено директором колгоспного ринку. На цій посаді він багато років працював над удосконаленням ринкової інфраструктури. З 2004 по 2010 роки очолював об’єднаний профком працівників Хмільницького райспоживтовариства.

Загалом цій роботі він віддав понад 24 роки свого життя, своєї наснаги, енергії і професіоналізму.

За багаторічну сумлінну працю у сфері торгівлі та продуктивну діяльність в системі споживчої кооперації Леоніда Івановича у 2008 році відзначено Почесною грамотою виконкому міської ради. У 2011 році трудовий колектив ввіреного йому підприємства було занесено на міську Дошку пошани. Як досвідчений керівник і профспілковий лідер Леонід Іванович не стояв осторонь питань життєдіяльності хмільницької громади. З 2004 року він займався депутатською діяльністю.

Чотири рази поспіль жителі міста висловлювали довіру цьому відповідальному чоловіку з активною життєвою позицією та значним багажем життєвого досвіду. А це – 4, 5, 6 і 7-ме скликання Хмільницької міської ради. У 5 та 6 скликаннях Леонід Іванович був головою постійної комісії міської ради з питань комплексного розвитку міста регулювання комунальної власності і земельних відносин. Рішеннями міської ради двічі у 2015 та в 2019 роках був обраний присяжним Хмільницького міськрайонного суду.

Трудова активність та наполеглива праця цієї порядної людини більш як 40 років слугували на користь міської громади.

Особисті якості Леоніда Івановича, його уважне ставлення до людей, повага до колег по роботі та громадській діяльності забезпечили йому заслужений авторитет і повагу людей.

До останніх днів свого насиченого, повнокровного життя Леонід Іванович залишався у строю та переймався роботою і тими проблемами, які за цим стояли. Ніколи він не залишався осторонь усіх суспільних процесів та загальноміських подій, якими жив Хмільник. Ні за яких обставин цей життєлюбний чоловік не втрачав оптимізму та волі до життя.

Його добре серце і щира душа завжди були відкриті для людей. Він завжди був надзвичайно толерантною і позитивною людиною.

Леонід Подольський зробив вагомий внесок в історію Хмільницького району та міста Хмільника, тому заслуговує на ушанування у Книзі пошани та пам'яті «Гордість Хмільника» (посмертно).

Виконавчий комітет Хмільницької міської ради

Назад до розділу