• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Терцентр Хмільницької громади – для людей з інвалідністю

eye

401

03.12.2021 11:08

RSS

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) щоденно піклується та надає соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах, в тому числі особам з інвалідністю.

Станом на 01.12.2021 р., на обліку та обслуговуванні у територіальному центрі знаходиться 366 осіб з інвалідністю, з них протягом 2021 року соціальні послуги отримали 308 осіб.

У відділенні соціальної допомоги вдома терцентру перебуває 448 осіб, з них 61 особа з інвалідністю, яким надаються соціальні послуги догляду вдома за місцем проживання. Соціальні робітники навідують своїх підопічних та надають допомогу відповідно до індивідуального плану кожної особи та укладеного договору.

У відділенні денного перебування на обліку знаходиться 32 особи з інвалідністю, які мають можливість відвідувати тематичні та святкові заходи, заняття зі скандинавської ходи та фізичної реабілітації, брати участь в роботі гуртків декоративно-прикладного мистецтва (ліплення із солоного тіста, виготовлення ляльок-мотанок, квітів із фоамірану, в’язання тощо).

При територіальному центрі функціонує соціально-транспортна служба «Надія» для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. На обліку перебуває 100 громадян, в тому числі 67 осіб з інвалідністю, яким важко пересуватись самостійно та яким надаються безкоштовні транспортні послуги в межах територіальної громади, а також до медичних закладів та установ м. Вінниці.

Крім того, за сприяння міського голови Миколи Юрчишина з березня 2021 року транспортною службою розпочато перевезення дітей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами на навчання до КЗ «Іванівська спеціальна школа» Вінницької обласної ради та у зворотному напрямку.

Станом на 01.12.2021 р., надано 278 безкоштовних транспортних послуг, в тому числі 119 послуг із довезення дітей в освітній заклад та у зворотному напрямку.

Очікуємо, що для Хмільницької громади до кінця бюджетного року Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю буде закуплено та надано в подальше користування спеціалізований транспортний засіб для СТС «Надія» Хмільницької міської ради, що дозволить збільшити надання транспортних послуг для маломобільних груп населення в територіальній громаді.

Така ініціатива реалізується Мінсоцполітики України для забезпечення перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, порушення зору, інтелектуальні та психічні порушення, та інших маломобільних груп населення.

На обліку у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги знаходиться 273 особи з інвалідністю, які відповідно до акту обстеження матеріально-побутових умов потребують натуральної допомоги продуктами харчування. Станом на 01.12.2021 р. продуктові набори надано 215 особам з інвалідністю.

На разі видача продуктових наборів продовжується.

До кінця поточного року планується забезпечити натуральною допомогою осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку у відділенні.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради

Назад до розділу