• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничанин установив рекорд України

eye

380

03.12.2021 14:40

RSS

Із приємністю сповіщаємо про те, що наш земляк, ветеран бойових дій, Роман Кашпур установив національний рекорд у номінації: “Тяга літака АН-26 людиною з інвалідністю на максимальну відстань”.

2 грудня на військовому аеродромі “Чугуїв” під Харковом Роман посунув літак для контейнерних перевезень вагою 16 тонн і 130 кг аж на 6 м 40 см, і встановив національний рекорд України.

Роман Кашпур з вагою у 78 кілограмів протягнув важелезний АН-26 всього за 44 секунди. І це попри те, що у нього замість ноги – протез.

Свою рекордну перемогу він присвятив до Дня волонтера (5 грудня) та 30-ї річниці Збройних Сил України (6 грудня).

«Так сталось, що за час мого перебування на фронті волонтери нас годували, одягали, купували квитки додому, а головне – не раз рятували життя українським воїнам. І взагалі, якби не волонтер, якби не Збройні сили України та добровольці, і загалом – фронту без тилу не буває. Тому й виникла ідея провести такий захід під гаслом: “Міцний фронтовий кулак не може існувати без надійного тилу!”, – сказав хмільницький рекордсмен.

Роман – хмільничанин, у зону АТО/ООС він потрапив добровольцем. Навесні 2019 року року отримав важке поранення під час виконання бойового завдання. Юнаку відірвало стопу та посікло осколками другу ногу через наступ на протипіхотну міну. Після лікування та реабілітації Роману встановили протез. Втім, наш земляк не втрачає бойовий дух, почуває себе добре та активно займається спортом. За півтори місяці після травми він почав ходити. Став переможцем Всеукраїнських змагань «Ігри Героїв» із кросфіту. Змагання проходили у місті Харків 1 березня 2020 року.

Вітаємо, Романе! Пишаємося успіхами своїх земляків – Героїв!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

 

Назад до розділу