• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Ухвалено рішення про занесення В.Гальчевського до Книги пошани (посмертно)

eye

343

13.12.2021 09:26

RSS

10 грудня 2021 року міська рада підтримала ініціативу депутата Олександра Кубряка про занесення до Книги пошани та памяті «Гордість Хмільника» Гальчевського Василя Володимировича, освітянина, педагога та громадського діяча (посмертно).

Хмільничанам ця непересічна людина відома як педагог, організатор, методист, освітянин, який самовіддано працював на теренах освіти. Він був активним членом Національної спілки краєзнавців України, завзято провадив громадську діяльність щодо створення культурного та духовного іміджу міста. Був головою Хмільницького районного товариства «Просвіта», співкерівником ветеранської організації міста, очолював організацію творчих учителів. За його ініціативи було створено самодіяльний народний ансамбль «Сузір`я», освітянська газета «Вікно у світ».

Для Хмільницької громади Гальчевський В.В. запам`ятався не лише умілим освітянським керманичем, який повністю віддавав себе роботі, а й митцем, що залишив по собі величезний пласт здобутків у різних творчих починаннях і досягненнях. За його участі проведено велику кількість творчих вечорів і зустрічей. Він - автор і упорядник книг «Ерудит: привабливість істини» (2004), фотоальбому «Квіти пам`яті» (2011), співавтор поетичних, літературних і краєзнавчих альманахів «З любов`ю в серці» (2003), «Якщо серце не мовчить» (2004), книги про ветеранів «Квіти пам`яті», «П`є журавка воду» та інших…

Міська рада врахувала вагомий внесок Василя Гальчевського в розвиток освітньої сфери Хмільника та історію міста і Хмільницького району.

Рішення ухвалено одноголосно.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу