• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільницька громада підключена до сервісу «Відкрите місто»

eye

554

15.12.2021 09:45

RSS

Реалізовано ще одне цифрове, а головне, потрібне для громади рішення. Хмільницьку громаду підключено до Інтернет-платформи «Відкрите місто». Тож це дозволить нам бути ще більше відкритими до реагування і вирішення проблемних питань.

«Відкрите місто» - що це?

Проєкт "Відкрите місто" є краудсорсинговою інтернет-платформою для взаємодії мешканців з місцевою владою та комунальними підприємствами, а також для самоорганізації громадян.

На сайті є 2 розділи:

  1. «Проблеми» - дає можливість створювати повідомлення про проблему, яке буде направлено у відповідну організацію для вирішення
  2. «Корисні об’єкти» - карта міста, на яку користувачі порталу можуть наносити різного роду корисні об’єкти, як то: лікарні, школи, парковки, туристичні об’єкти, зони безкоштовного Wi-Fi, пункти прийому батарейок, інше.

 

Як це працюватиме в нас?

Для прикладу, хтось з активних мешканців громади побачив, що після буревію впало дерево, перегородивши частину тротуару, і пішоходи змушені виходити на проїжджу частину, щоб його обійти. Звичайно, така ситуація є не дуже зручною для пішоходів. Більше того: вона є небезпечною.

Отже, активний мешканець чи мешканка має кілька варіантів поведінки:

– Пройти повз, не відреагувавши на таке;

– Спробувати самотужки прибрати дерево;

– Зробити пост в Фейсбуці;

– Скористатися сервісом «Відкрите місто».

Щоб повідомити про проблему:

  1. Оберіть Хмільницьку міську територіальну громаду https://opencity.e-dem.ua/map/UA0510900000
  2. Натисніть кнопку «Повідомити»
  3. Оберіть категорію проблеми
  4. Поставте точку на карті, де знаходиться проблема
  5. Коротко опишіть проблему
  6. Додайте фото та/або відео
  7. Натисніть «Повідомити»

Після цього повідомлення буде перевірено модератором та опубліковано на сайті. Одночасно з цим, відповідний підрозділ міської ради або комунальне підприємство отримає «сигнал» про проблему, яку потрібно негайно вирішити.

Зрозуміло, що проблеми бувають різні, і на їх вирішення може піти від кількох годин до кількох місяців (якщо проблема, наприклад, стосується облаштування освітлення вулиці тощо). Коли проблему вирішать, про це буде зазначено на карті міста.

Що ще треба знати?!

Звертаємо Вашу увагу, що електронне спілкування мешканців територіальної громади з підрозділами місцевих органів влади чи комунальних підприємств на сторінках комунікаційної платформи «Відкрите місто» не має статусу офіційного листування, воно не може бути опубліковане у засобах масової інформації чи використане у вигляді посилань як офіційна відповідь органу місцевого самоврядування. Для отримання офіційної відповіді необхідно звернутися до міської ради в порядку, визначеному Законом України «Про звернення громадян».

Модератори сайту мають право залишити без відповіді і не розміщувати на сайті звернення, які містять ненормативну лексику, наклеп і образи, дискредитацію органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян та їхніх посадових осіб, керівників та інших посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, а також заклики до розпалювання національної, расової, релігійної та іншої ворожнечі.

Для довідки:

Сервіс «Відкрите місто» у Хмільницькій міській територіальній громаді впроваджено відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між виконавчим комітетом Хмільницької міської ради та МБО «Фонд Східна Європа» про взаєморозуміння та співпрацю, а також на виконання заходів спільного з Хмільницькою районною громадською організацією «ПРАВО» проєкту «Розвиток інструментів civic tech в Хмiльницькiй міській територіальній громаді».

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу