• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Затверджено Програму соцекономрозвитку громади

eye

332

22.12.2021 15:53

RSS

22 грудня на пленарному засіданні 25 сесії міської ради 8 скликання депутатами затверджено Програму економічного і соціального розвитку Хмільницької міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Програма спрямована на підвищення добробуту населення, вирішення соціальних та соціально-економічних проблем мешканців громади, досягнення економічного зростання на основі власного потенціалу, посилення інвестиційної та інноваційної активності, забезпечення належного функціонування інженерно-транспортної та комунальної інфраструктури громади.

Серед довгострокових пріоритетів, які заплановано розвивати у громаді згідно з Програмою, є наступні:

  • Комфортні умови проживання
  • Всебічний розвиток жителів Хмільницької міської територіальної громади
  • Управління громадою
  • Економічний потенціал громади
  • Ефективне використання ресурсів

Кожний із вищеназваних пріоритетів включає стратегічні цілі розвитку громади, з яких сформовано операційні цілі – конкретні плани діяльності для досягнення стратегічних цілей. Операційні цілі, в свою чергу, поділяються на завдання із конкретними діями, які заплановано здійснити у 2022-2024 роках.

Зокрема, у першому пріоритеті - Комфортні умови проживання - основна увага спрямовується на створення належних умов життєзабезпечення населення, розвиток Хмільницької міської територіальної громади як гарної, чистої та безпечної громади.

Серед основних заходів, які планується розвивати в рамках другого пріоритету Програми - Всебічний розвиток жителів Хмільницької міської територіальної громади - є підвищення стандартів життя шляхом поліпшення якості та доступності освіти, медичного обслуговування, соціального захисту населення, спорту і культури.

У третьому пріоритеті - Управління громадою – заплановано підвищення якості надання адміністративних та муніципальних послуг та залучення територіальної громади до управління громадою.

Наступним пріоритетним напрямком - Економічний потенціал громади – передбачається впровадження заходів з метою поліпшення умов життєдіяльності населення громади на основі розвитку реального сектору економіки як базису для підвищення зайнятості, поліпшення бізнес-клімату, створення умов для максимально вільного ведення бізнесу, залучення інвестицій.

Пріоритетний напрямок Ефективне використання ресурсів передбачає забезпечення здійснення витрат бюджету у відповідності до обсягу надходжень податкових та неподаткових платежів, інших доходів та трансфертів, удосконалення системи управління об’єктами комунального майна та земельними ресурсами громади.

Окрім цього, Додатком 3 до Програми затверджено перелік першочергових об’єктів будівництва та реконструкції, які передбачається фінансувати впродовж 2022-2024 років коштом бюджету громади.

Більше 20 галузевих програм, які є складовими Програми економічного та соціального розвитку Хмільницької міської територіальної громади, будуть реалізовуватися впродовж планованого періоду.

Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції Хмільницької міської ради

Назад до розділу