• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Ухвалено бюджет Хмільницької громади на 2022 рік

eye

640

22.12.2021 16:00

RSS

Головний фінансовий документ, за яким упродовж прийдешнього року житиме Хмільницька міська територіальна громада, ухвалено сьогодні, 22 грудня 2021 року, на  25-ій сесії міської ради.

29 депутатів міської ради, присутніх на засіданні ради, одноголосно підтримали Бюджет-2022 поіменним волевиявленням.

Перед затвердженням проєкту Бюджету на сесії депутати детально обговорили рішення на засіданні постійних комісій міської ради. Проєкт бюджетного рішення також був узгоджений і на засіданні робочої групи з підготовки проєкту бюджету на 2022 рік.

Бюджет громади представляла начальник фінансового управління міської ради Тетяна Тищенко.

Співдоповідачем із цього питання виступив депутат міської ради 8 скликання, голова постійної комісії міської ради з питань планування, соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, підприємництва, торгівлі та послуг, інвестиційної та регуляторної політики Юрій Кондратовець.

«Ми з вами знаємо – дохідна частина бюджету по власних надходженнях формується за рахунок податків, зборів та інших надходжень. І для того, щоб заходи цих програм отримали фінансування, бюджет потрібно наповнити. Тому від всіх нас висловлюю щиру подяку всім платникам податків нашої Хмільницької ТГ, за їх вклад у наповнення нашої скарбниці. І дякую за це всім – від маленького платника до найбільших платників податків. Бо лише завдяки результатам їхньої господарської діяльності в такий нелегкий час, жителі нашої громади можуть розраховувати на якісні послуги в освіті, охороні здоров’я, на гарні і світлі дороги, на допомогу незахищеним верствам населення, на розвиток нашої ТГ в різних сферах», - підкреслив Ю. Кондратовець.

Отже, у бюджеті на 2022 рік закладені доходи міського бюджету в сумі 410, 7 млн. гривень.

Із бюджету Хмільницької міської територіальної громади передбачено отримати:

  • базову дотацію в сумі в сумі 24,4 млн. гривень.
  • освітню субвенцію з держбюджету в сумі 116,1 млн. гривень.
  • дотацію з місцевого бюджету на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються бюджетними установами, організаціями, підприємствами в сумі 1,1 млн. гривень
  • субвенцію на здійснення переданих видатків у сфері освіти в сумі 1,4 млн. гривень.
  • субвенцію з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в сумі 874,2 тис. гривень.
  • з Вінницького обласного бюджету іншу субвенцію з місцевого бюджету в сумі 101,6 тис. гривень.
  • від Війтівецької сільської територіальної громади іншу субвенцію з місцевого бюджету в сумі 179,7 тис. гривень на проведення видатків по утриманню КПНЗ Хмільницька школа мистецтв, що є власністю Хмільницької міської територіальної громади та надає відповідні послуги жителям Війтівецької сільської територіальної громади, а також на утримання трудового архіву.

Бюджетним рішенням на 2022 рік затверджено розподіл витрат міського бюджету на реалізацію місцевих програм у сумі 77,7 млн. гривень, а також розподіл коштів бюджету розвитку для заходів на будівництво, реконструкцію і реставрацію, капітальний ремонт об’єктів виробничої, комунальної та соціальної інфраструктури за об’єктами.

Детальніше зі змістом бюджету громади на 2022 рік, а також із поясненнями до нього можна буде ознайомитися на офіційному вебсайті Хмільницької міської ради https://rada.ekhmilnyk.gov.ua в розділіВлада – Відкрита громада – Бюджет на 2022 рік після оприлюднення рішення.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу