• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На позачерговій 25-ій сесії міської ради 8 скликання

eye

353

22.12.2021 14:06

RSS

22 грудня під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулася позачергова 25 сесія міської ради 8 скликання.

У роботі сесії взяли участь 29 депутатів міської ради, які розглянули 17 нагальних питань.

Міський голова зазначив, що у грудні минулого року він заступив на посаду Хмільницького міського голови, тож відповідно до законодавства має прозвітувати про роботу за рік.

Через посилення карантинних обмежень, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами, звіт проведено у форматі пленарного засідання міської ради, на якому були присутні старости старостинських округів нашої громади.

Микола Юрчишин зазначив, що це перший його публічний звіт як міського голови, передбачений Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Для Хмільницької громади 2021 рік став роком змін, наполегливої праці, прийняття непростих рішень у відповідь на серйозні виклики. Тож робота на цій відповідальній посаді у час активної фази завершення реформи децентралізації влади та зміни моделі адміністративно – територіального устрою в Україні для очільника міської громади теж стала викликом, навчанням, пошуком не лише відповідей, а й правильних запитань. Виходячи уже з власного досвіду, міський голова Микола Юрчишин зауважив, що керівнику громади доводиться приймати чимало непопулярних і непростих рішень, щоб у стратегічній перспективі у мешканців громади був шанс на економічний та соціальний добробут.

Керманич громади подякував народному депутату України Петру Юрчишину, депутатам Хмільницької міської та Вінницької обласної ради, членам виконкому міської ради, старостам, посадовцям, усім небайдужим мешканцям громади, від яких він отримував підтримку, розуміння, пропозиції, ідеї, що сприяло загальному підсумку спільної роботи.

Інформація про реалізацію програмних документів розвитку громади, виконання міського бюджету, планові завдання на наступний період знайшла своє відображення у щорічному зверненні міського голови, роздана депутатам міської ради, старостам громади.

Депутати взяли до відома звіт міського голови Миколи Юрчишина.

Місцеві обранці внесли зміни та доповнення до міських програм: розвитку освіти, розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою територій населених пунктів, розвитку культури та туризму, поліпшення техногенної та пожежної безпеки об’єктів усіх форм власності на території міської громади.

Ухвалено Угоду про передачу субвенції на співфінансування придбання ноутбуків для педагогічних працівників закладів освіти для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

Внесено зміни до установчих документів КЗ «Історичний музей м. Хмільник» та КЗ «Історичний музей імені Василя Порика» Хмільницької міської ради, до рішень про реорганізацію комунальних закладів культури Хмільницької міської ради та затвердження їх установчих документів.

Депутатський корпус вніс зміни до бюджету Хмільницької міської територіальної громади на поточний рік, затвердив договори про передачу коштів між місцевими бюджетами у 2022 році, прийняв рішення про умови оплати праці працівників виконавчих органів Хмільницької міської ради у 2022 році.

Вперше затверджено Програму економічного і соціального розвитку територіальної громади на 2022-2024 роки на три роки, а не на рік, як було раніше.

Депутати підтримали проєкт рішення про бюджет громади на 2022 рік, який напередодні пленарного засідання було розглянуто на спільному засіданні усіх постійних комісій.

Співдоповідачем з цього питання на пленарному засіданні виступив голова постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів, підприємництва, торгівлі та послуг, інвестиційної та регуляторної політики Юрій Кондратовець, який зазначив, що дохідна частина бюджету формується за рахунок податків, зборів та інших надходжень, тож завдяки цьому жителі територіальної громади можуть розраховувати на якісні послуги в освіті, охороні здоров’я, на гарні і світлі дороги, на допомогу незахищеним верствам населення, на розвиток в різних сферах життєдіяльності громади.

Насамкінець, міський голова Микола Юрчишин привітав присутніх з новорічно-різдвяними святами.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Назад до розділу