• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Виявлено 105 випадків надання субсидіантами невірних даних

eye

276

30.12.2021 09:46

RSS

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради повідомляє, що протягом 2021 року, в результаті перевірок достовірності інформації, наданої одержувачами державних соціальних допомог та житлових субсидій, а також громадянами, які входять до складу їх сімей, про доходи та майновий стан, виявлено 105 випадків надання недостовірної/неповної інформації, що призвело до незаконно отриманих громадянами державних коштів на суму 513 490 грн. 58 коп. Всі кошти повернуто до державного бюджету.

Спеціалістами управління проводяться відповідні заходи щодо контролю за використанням державних коштів. Здійснюються перевірки достовірності поданих громадянами даних при заповненні заяви та декларації. Також щомісяця з Міністерства фінансів України надходять для опрацювання файли верифікації стосовно перевірки інформації поданої громадянами для отримання соціальних виплат (житлових субсидій).

У разі якщо за результати перевірки (верифікації) особою подано неправдиві відомості, то рішення стосовно призначеної субсидії приводиться у відповідність до вимог законодавства, тобто переглядається. Це, в свою чергу, тягне за собою перерахунок надміру виплачених коштів домогосподарству та їх повернення до державного бюджету.

Тому нагадуємо субсидіантам про персональну відповідальність.

Громадянин/громадянка несе відповідальність за подані відомості в заяві та декларації, а також в інших документах, що вплинули на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

Звертаємо особливу увагу на виконання одержувачами житлових субсидій пунктів постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. №848.

Пунктом 90 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. №848, передбачено, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

- зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств;

- зміни соціального статусу членів домогосподарства;

- зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

- зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

- зміни управителя, виконавця комунальних послуг (крім випадків, коли інформація про зміну надається виконавцем послуги);

- створення об’єднання, отримання ним або членом сім’ї особи із складу домогосподарства одноразово доходу у сумі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб;

- настання умов, за яких втрачається право на отримання субсидії на понаднормову площу житла.

Відповідно до п.91 «У разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, настання умов, зазначених в абзаці дев’ятому пункту 90 цього Положення, подаються нові заява та декларація».

Згідно з пунктом 94 «У разі необхідності проведення перерахунку житлових субсидій за минулі періоди строк, за який здійснюється такий перерахунок, не обмежується».

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу