• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Захист прав дітей у 2021 році: підсумки

eye

306

RSS

Станом на 01.01.2022 року на території Хмільницької міської територіальної громади проживає:

- 65 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у 10 сім'ях опікунів, піклувальників,

- 28 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та 3 особи з їх числа, які виховуються у 4 дитячих будинках сімейного типу та 6 прийомних сім'ях;

- 31 дитина, які перебувають у складних життєвих обставинах з 11 сімей та виховуються рідними батьками або одним із них.

Протягом 2021 року службою у справах дітей взято на облік:

- 50 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у 22 сім'ях опікунів, піклувальників, 3 прийомних сімей та 3 дитячих будинках сімейного типу;

- 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 17 дітей-вихованців та 2 прийомні сім'ї, в яких виховується 3 прийомні дитини.

- 28 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, із 6 сімей та проживають у рідній сім'ї.

За 12 місяців 2021 року працівниками служби у справах дітей Хмільницької міської ради:

- надано 238 громадянам консультації щодо захисту прав та інтересів дітей;

- організовано та проведено 23 засідання комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглянуто 113 питань відносно 163 дітей;

- підготовлено 100 проектів рішень виконавчого комітету;

- взято участь у 17 судових справах, що складає 36 судових засіданнях, з яких 5 справ (19 засідань) кримінальні.

- взято участь у 50 семінарах, нарадах та колегіях з питань захисту прав та інтересів дітей, протидії торгівлі дітьми, профілактики вчинення насильства над дітьми та робота з дітьми, які постраждали від насильства.

- проведено 2 профілактичні бесіди з учнями Хмільницької громади щодо протидії вчинення дітьми правопорушень та булінгу;

- проведено 1 нараду зі старостами громади щодо захисту права дитини на виховання в сім'ї, раннє виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, які проживають у Хмільницькій територіальній громаді, проведено заходи до Дня захисту дітей, Дня усиновлення, Дня святого Миколая та новорічно-різдвяних свят.

- обстежено умови проживання 237 сімей в яких проживає 392 дитини.

За участю працівників міського центру соціальних служб, Хмільницького РВП та старост громади проведено 28 рейдів в ході яких відвідали 113 сімей в яких проживає 184 дитини, перевірено наявність у дітей необхідного одягу, взуття відповідно віку та сезону, канцприладдя необхідного для навчання, наявність продуктів харчування.

  • батьками проведено профілактичні бесіди щодо необхідності належного виконання батьківських обов’язків, в тому числі створення умов для здобуття дітьми повної загальної середньої освіти, неприпустимості вчинення насилля в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми.

В ході відпрацювань відвідали 6 закладів торгівлі та громадського харчування, з продавцями проведено профілактичні бесіди щодо заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім.

Підготовлено 30 статей, які розміщені на офіційному вебсайті Хмільницької міської ради.

Підготовлено 8 подань до Хмільницького районного відділу поліції щодо притягнення батьків до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов'язків.

Також службою у справах дітей за сприяння молодіжної ради та благодійників надається гуманітарна допомога сім'ям та дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах у вигляді одягу, взуття, іграшок, канцприладдя.

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу