• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Жителям громади – про дотримання Правил благоустрою взимку

eye

259

18.01.2022 10:51

RSS

Шановні мешканці Хмільницької міської територіальної громади!

Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради звертає увагу приватних підприємців, керівників підприємств, установ та організацій, жителів громади на необхідність дотримання Правил благоустрою в частині санітарного очищення в зимовий період території населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади від снігу та льоду.

Відповідно до Розділу 7 Правил благоустрою території населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади установлені «Вимоги до санітарного очищення території":

п. 17. Під час снігопадів інтенсивністю понад 30 мм/год сніг має згрібатися та підмітатися власником або балансоутримувачем окремо - спочатку згрібається плугом (щітки підняті), потім підмітається щітками після припинення снігопаду.

п. 18. Власники, балансоутримувачі або особи, які утримують території після згрібання снігу з проїзної частини має здійснювати розчищення снігових валів на:

а) перехрестях;

б) пішохідних переходах - на довжину, що дорівнює ширині переходу, але не менше ніж на 5 м;

в) зупинках громадського транспорту - на довжину не менше ніж 20 м. в межах дії знаку «Пункт зупинки автобуса»;

г) в'їздах у двори та внутрішньоквартальних проїздах.

Розчищення снігового валу слід виконувати повністю до самого бордюру.

п. 19. Власники, балансоутримувачі або особи, які утримують території має згрібаюти сніг з внутрішньоквартальних проїздів до віддаленого від будинку бордюру. Сніг може перекидатися на газон, якщо покриття не оброблювалось хімічними реагентами.

п. 20. Власник або балансоутримуач зобов’язаний завершити обробку покриття протягом 1 - 1,5 години після початку утворення слизькості покриття.

п. 21. Власники, балансоутримувачі або особи, які утримують території зобов’язані:

  • мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати металеві, пластмасові або дерев’яні, мітли, кригоруби), достатній запас матеріалу для посипання з метою своєчасного проведення протиожеледних заходів;
  • прибирати сніг негайно (від початку снігопаду) для запобігання утворенню накату;
  • негайно очищати дахи, карнизи та інші елементи будинків, споруд, будівель від снігу та бурульок із дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів, не допускаючи пошкодження покрівель будинків і споруд, зелених насаджень, електромереж, рекламних конструкцій тощо; огороджувати небезпечні місця на тротуарах, переходах; вивозити сніг та бурульки, що зняті з дахів, карнизів та інших елементів будинків, споруд, будівель протягом доби;
  • повністю розчищати снігові вали над зливостічними колодязями, розміщеними на вулицях і дорогах;
  • очищати від снігу, льоду та бруду оголовки зливостічних колодязів та дощоприймачів у разі сніготанення та на початку весняного періоду;
  • очищати від снігу, льоду, бруду оголовки колодязів для розташування пожежних гідрантів, розміщених на вулицях і дорогах.

п. 22. Власник або балансоутримувач зобов’язаний на вулицях та дорогах, де тротуари межують з проїзною частиною, спочатку прибирати тротуари, а потім проїзну частину.

п. 23. Власник, балансоутримувач або особи, які утримують території зобов’язані регулярно прибирати від сміття, побутових відходів, бруду, опалого листя, снігу вздовж всієї земельної ділянки домоволодіння до проїзної частини вулиці.

Шановні жителі громади!

Правила благоустрою є нормативно-правовим актом місцевого значення, що є обовязковим до виконання на території населених пунктів громади!!!

Дякуємо всім за дотримання порядку!

Будьмо відповідальними господарями і жителями своєї громади!

Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради

 

 

 

 

Назад до розділу