• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільничанам – про забезпечення засобами реабілітації осіб з інвалідністю

eye

205

19.01.2022 09:32

RSS

Механізм безоплатного забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб визначено Порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року №321 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року №362) (далі-Порядок).

Порядком запроваджено ведення електронного документообігу, в тому числі електронне ведення особових справ осіб з інвалідністю в Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі – ЦБІ) та електронний кабінет особи з інвалідністю (далі – електронний кабінет особи).

Особа з інвалідністю, законний представник дитини з інвалідністю для взяття на облік може зареєструватися за посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua/ або на офіційному вебсайті Міністерства соціальної політики України шляхом переходу за посиланням «Електронний кабінет особи з інвалідністю» у розділі «Е-Сервіси», та подати скановані копії необхідних документів не виходячи з дому – зручно, швидко та безпечно.

Для безкоштовного забезпечення технічними засобами реабілітації (далі – ТЗР), можливості подачі документів через електронний кабінет, особам з інвалідністю необхідно ознайомитися з:

Також інформуємо про те, що Міністерством соціальної політики України разом з АТ “Укрзалізниця» впроваджена функція придбання пільгових залізничних квитків для осіб з інвалідністю на сайті https://booking.uz.gov.ua

Під час придбання пільгових залізничних квитків на сайті Укрзалізниці у разі відмови особі з інвалідністю у підтвердженні статусу, необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради.

За більш детальними роз’ясненнями в межах чинного законодавства просимо звертатись в управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою 2-й пров. Пушкіна, 8, тел. 2-23-71.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу