• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Учні громади харчуються за новими стандартами

eye

621

RSS

З 1 січня 2022 року усі 19 шкіл Хмільницької міської територіальної громади харчуються за новими стандартами. Збільшено кількість свіжих сезонних овочів та фруктів, але обмежено кількість солі, цукру, рослинних та тваринних жирів.

Оновлене меню розраховано на 4 тижні, включає різноматні страви. Зокрема, тепер в меню є фрітата, курячі нагетси, чахохбілі з куркою, курячі та рибні стіки, печеня по-домашньому, бургери, котлета по-міланські, різноманітні овочеві салати з додаванням сирів та спецій. У раціоні учнів з’явилися каші з булгуру, кус-кусу та сочевиці.

Нагадаємо, що провадження нового меню розпочалося з 1 вересня 2021 року. У школах нашої громади безкоштовним харчуванням охоплено всіх учнів 1-4 класів, учнів 5-11 класів із категорії дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах, дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей, з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та учнів із сімей, які перебувають у складних матеріально-побутових умовах. Вартість харчування учнів становить 25,0 грн.

Зміни у харчуванні це не лише оновлене меню, але й модернізація застарілих харчоблоків. Тому, у нашій громаді поетапно продовжуються ремонти шкільних харчоблоків та оновлюється обладнання. Цьогоріч плануємо капітальний ремонт харчоблоку Великомитницького ліцею.

Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Назад до розділу