• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Світла пам'ять жертв Голокосту …

eye

198

27.01.2022 08:23

RSS

Шановні хмільничани!

27 січня увесь праведний світ перебуває у глибокій жалобі за жертвами Голокосту.

Голокост – одна із найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ сторіччя. Це цілеспрямоване масове винищення нацистами у 1933-1945 роках єврейського народу, слов'ян, ромів, фізично і розумово неповноцінних людей.

Близько шести мільйонів євреїв загинули в період Другої Світової війни у Німеччині та на захоплених територіях інших країн Європи від тортур у гетто та концтаборах. За свідченням документів Нюрнберзького трибуналу, тільки через табір смерті в Аушвіц-Біркенау у польському місті Освенцим пройшло 2,5 мільйони людей, переважна більшість яких загинула мученицькою смертю.

Для українців жахливим символом Голокосту став Бабин Яр — місце розстрілу понад 150 тисяч євреїв та представників різних національностей.

Велика трагедія єврейського народу залишила свій кривавий відбиток в історії Хмільника і назавжди збереглася в пам’яті нинішніх та прийдешніх поколінь.

Даниною нетлінної пам’яті жертвам нацизму у місті Хмільнику встановлено Меморіальний парк, який визнано об’єктом культурної спадщини та занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Комплекс складається із 6 могил-курганів, пам’ятника жертвам Голокосту (гранітна брила в обрамлені менших уламків), обеліска Невідомому Праведнику та символів війни, духовний знак єврейства.

Пам’ять про невинно знищених за ознаками етнічної, расової, релігійної приналежності демонструє світову рішучість ніколи більше не допустити повторення подібних страшних злочинів.

У єдності з усім праведним світом підтримуємо найвищі суспільні цінності, щоб мир, злагода і повага завжди були на нашій українській землі.

Світла пам’ять невинно страченим ...

Ніколи знову!

З повагою

Міський голова                                                                        Микола ЮРЧИШИН

Назад до розділу