• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Пасічники громади отримали понад 400 тис грн дотації

eye

266

27.01.2022 15:34

RSS

Відділом розвитку сільського господарства управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради у 2021 році проводилося інформування власників бджолосімей Хмільницької міської територіальної громади щодо офіційної реєстрації пасік та отримання бюджетної дотації. Спеціальна бюджетна дотація надавалася відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 107 (зі змінами № 517 від 12.05.2021 року) «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції».

За умовами програми власникам бджолосімей потрібно було офіційно зареєструвати пасіку та отримати ветеринарно-санітарний паспорт. Документи від пасічників на отримання дотації приймалися до 1 жовтня 2021 року.

Відповідно до прийнятих документів відділом розвитку сільського господарства сформовано зведену відомість та подано до Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької обласної державної адміністрації щодо фактичної виплати коштів.

 Згідно наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.11.2021 року фінансування спеціальної бюджетної дотації за наявні бджолосім'ї у 2021 році здійснювалось в розмірі 54,66 % заявленої суми. У Хмільницькій міській територіальній громаді на отримання дотації подали документи 69 фізичних осіб і 1 суб'єкт господарювання.

Загальна сума виплат дотації з державного бюджету склала 429 175 грн та була перерахована на поточні рахунки власникам бджолосімей.

Відділ розвитку сільського господарства управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Назад до розділу