• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Усиновлення: у 2022 році одна дитина знайшла родину

eye

224

01.02.2022 10:51

RSS

Усиновлення дітей є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2022 році одна дитина знайшла свою родину у місті Хмільнику.

Усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім'ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду.

Облік громадян України, які постійно проживають на території України і бажають усиновити дитину, ведеться службами у справах дітей за місцем проживання таких громадян.

Громадяни України, які бажають усиновити дитину, звертаються із заявою про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі до служби у справах дітей за місцем свого проживання.

Разом із заявою подаються такі документи:

1. копія паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу;

2. довідка про заробітну плату за останні шість місяців або копія декларації про доходи за попередній календарний рік, засвідчена органами ДФС.

У разі коли усиновлювачами є сімейна пара, довідку про заробітну плату за останні шість місяців або копію декларації про доходи за попередній календарний рік, засвідчену органами ДФС, може подавати один із подружжя, який має постійний дохід;

3. копія свідоцтва про шлюб, укладений в органах реєстрації актів цивільного стану, якщо заявники перебувають у шлюбі;

4. висновок про стан здоров’я кожного заявника, складений за формою згідно з додатком 3 постанови Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 року №905 ;

5. засвідчена нотаріально письмова згода другого з подружжя на усиновлення дитини (у разі усиновлення дитини одним із подружжя), якщо інше не передбачено законодавством;

6. довідка про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, видана територіальним центром з надання сервісних послуг МВС;

7. копія документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

8. довідка про проходження курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з рекомендаціями щодо кількості, віку та стану здоров’я дітей, яких може усиновити заявник, за формою, затвердженою Мінсоцполітики. У разі коли громадяни України, які бажають усиновити дитину, є її родичами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками чи батьками-вихователями, така довідка не подається.

Заява вважається поданою, якщо до неї додані всі вищезазначені документи.

Строк дії документів становить один рік з дня їх видачі, якщо інше не передбачено законодавством.

За більш детальною консультацією ви можете звернутися до служби у справах дітей Хмільницької міської ради (м. Хмільник, вул. Пушкіна, 17, тел. 2-32-31).

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу