• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій

eye

218

03.02.2022 07:56

RSS

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради інформує, що право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів має дитина, а також особа, яка під час здійснення антитерористичної операції і заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях не досягла 18 років (повноліття), які внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів:

1) отримали поранення, контузію, каліцтво;

2) зазнали фізичного, сексуального насильства;

3) були викрадені або незаконно вивезені за межі України;

4) залучалися до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;

5) незаконно утримувалися, у тому числі в полоні;

6) зазнали психологічного насильства.

Статус надається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 року «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів».

Для надання статусу законний представник дитини, дитина, якій виповнилося 14 років або у разі, коли дитина переміщується без супроводження батьків або осіб, які їх замінюють, її родичі (баба, дід, прабаба, прадід, тітка, дядько, повнолітні брат або сестра), вітчим, мачуха, подають до служби у справах дітей заяву про надання статусу, згоду на обробку персональних даних та відповідний пакет документів.

За більш детальною інформацією щодо надання вищезазначеного статусу ви можете звертатися до служби у справах дітей Хмільницької міської ради, яка знаходиться за адресою: м. Хмільник, вул. Пушкіна, 17 (тел. 2-32-31).

Служба у справах дітей Хмільницької міської ради

Назад до розділу